Mette Marie Lei Lange
SPONSORERET indhold

"Jeg er blevet bedre til at huske, hvilke snit jeg synes klæder mig bedst"

Mette Marie Lei Lange elsker farverigt tøj med attitude, men det skal samtidig kunne leve længe i klædeskabet og være lavet i snit, der klæder hendes krop. Smugkig på influencerens garderobefavoritter som buksedragter, blazere og kjoler, og få hendes tips til, hvordan du garderer dig mod tøjkriser med en god base.

Af:: Caroline Sjørup Foto: Luka Roné
16. maj. 2022 | Mode | ALT for damerne

Stil

Jeg har i mange år udelukkende købt med hjertet, men det har betydet, at jeg nogle gange har lavet nogle giga-fejlkøb, fordi en kjole, hvis snit ikke klædte mig, havde den rigtige røde farve, eller jeg har købt et par glimmerstiletter, som jeg egentlig vidste, var for små, fordi de var på udsalg og SÅ flotte.

Jeg er blevet bedre til at huske, hvilke snit jeg synes klæder mig bedst og så købe gode ting af den slags. Jeg køber aldrig bukser, der ikke er højtaljede og elsker sådan et par med en bodystocking eller badedragt under og en sej blazer over. Og så går man aldrig galt i byen med en buksedragt.

Inspiration

Jeg finder mest inspiration på Instagram. Jeg følger nogle forskellige, hvis stil gør mig glad, og så ved jeg godt, at vi ikke 1:1 går i det samme, men farven på en jakke kan så inspirere mig til mit næste kjolekøb, for eksempel.

mette-marie-lei-lange01.jpg
Vintage-blazer med broderi, kjole fra Baum und Pferdgarten og sko fra Bons Baisers de Paname.

Favoritdesigner

Jeg er vild med det, de laver hos Rotate Birger Christensen, selvom det langt fra er alt, jeg ville gå i, fordi jeg ikke synes, det klæder min krop. Men attituden i det, de laver, er så fed! Og så elsker jeg, at Crás er så farverigt, velsiddende og fyldt med godt humør – og i øvrigt bæredygtigt.

LÆS OGSÅ: "Du udstråler det, hvis du ikke er komfortabel i dit tøj"

Det samme kan siges om mange ting fra Baum und Pferdgarten, hvor jeg har mange ting fra, der er mange år gamle. Jeg kan godt lide ting, der stikker ud af mængden, men samtidig ikke går af mode eller slides op på en sæson.

Hverdag

I de kolde måneder bruger jeg ofte en buksedragt eller højtaljede bukser og blazer – om sommeren en kjole. Stort set altid med noget farve på drengen!

mette-marie-lei-lange08.jpg
Klædeskabet gemmer på farver i massevis. Her er Mette Marie i en farverig blazer fra Crás, bodystocking fra Modström og bukser fra Notes du Nord.

Fest

Det er faktisk tit det samme, som jeg går i til hverdag, men så med ekstra smæk på sminke, smykker og glimmerstiletter. Men jeg kan også godt fyre op for en pailletkjole eller en heldragt med en dyb udskæring, så man – næsten – kan se navlen, hvis humøret er til det.

mette-marie-lei-lange02.jpg
Buksedragter er et go to og findes i flere forskellige farver og fits i klædeskabet. Disse er fra hjemmesiden About You, som Mette Marie samarbejder med.

Garderobehits

Kjoler. Jeg køber kun kjoler, jeg ved, jeg vil have længe, hvilket betyder, at jeg efterhånden har rigtigt mange. Nogle af dem er 12-15 år gamle, og dem bruger jeg stadig.

Igen & igen

Blazerjakker! I mange forskellige farver, men helst halvlange i snittet til ned på låret. De går til alting, og uanset, hvad man har under, ser man lige lidt mere stylet ud med en blazer henover.

mette-marie-lei-lange03.jpg
Blazers fra venstre: MSGM, Crás og Rotate Birger Christensen. Bøllehat er fra Kangol og tasken fra Baum und Pferdgarten.

Sko

I efteråret købte jeg et par Dr. Martens med en lille plateauhæl, som jeg havde set på en pige under modeugen og blev helt vild med. Dem har jeg på næsten hver dag, og de kommer også til at være gode under kjoler til sommer.

LÆS OGSÅ: Liv Worm Colley: "Vær kritisk, når det gælder tendenser"

Smykker

Jeg har altid min vielsesring på, og så går jeg også næsten altid med en alliancering, jeg fik i 40-års fødselsdagsgave af min far og hans kone samt en ring fra Halberstadt med et M skrevet med diamanter på.

Og så min kærligheds-elefanthalskæde, som jeg har fået af min mand, som er glad for, at jeg kan huske alt, der har med kærlighed og vores familie at gøre.

mette-marie-lei-lange04.jpg
Smykkeskrinet gemmer på arvestykker, vintagekøb og sjove historier. Halskæden med elefanthovedet har Mette Marie fået af sin mand, fordi hun – ifølge ham – husker lige så godt som en elefant. Hovedet indeholder desuden forskellige sten, der symboliserer hende og børnene.

Tasker

Jeg bruger mit lædernet fra Saint Laurent rigtigt meget. Der er nemlig plads til min computer, og den er nem at svinge om på ryggen, når jeg cykler.

Altid i tasken

Min iPhone. That’s all I need.

mette-marie-lei-lange05.jpg
Sorte tasker fra Proenza Schouler og Saint Laurent, flettaske købt på marked i Nice og yndlingsstøvlerne fra Dr. Martens.

Shoppingstrategi

Jeg mangler aldrig noget, ærligt talt, så når jeg køber noget, vil jeg gerne have, at det går godt med de ting, jeg har i forvejen, og at det er af god kvalitet. Og jeg køber ofte på udsalg. Så får jeg det, jeg ønsker mig, for færre penge.

Butikker

Jeg shopper meget på udsalg. Mange af mine favoritmærker er smådyre, og tingene kommer jo ret hurtigt på udsalg efterhånden, og det føles altid bedst, når man gør et scoop. Og så køber jeg meget brugt. Når andre influencere sælger ud på Instagram, eller når jeg finder noget lækkert på secondhandhjemmesiden Tise eller i genbrugsbutikker.

mette-marie-lei-lange09.jpg
Denim med et tvist fra Crás.

Største samling

Kjoler! Fordi jeg elsker at have kjoler på om foråret og sommeren, og sådan nogle er efter min mening tidløse, hvis de føles godt og får en til at blive glad.

mette-marie-lei-lange06.jpg
Går man på jagt i klædeskabet hos Mette Marie, finder man blomster i mange, fine afskygninger, som bl.a. disse styles fra Neo Noir, Crás, Zara og Les Rêveries.

Tendenser

Jeg elsker den, der er ret meget i modebilledet for tiden – igen – med korte bluser og højtaljede bukser. Det passer godt til min kropsform, og jeg synes, det er sjovt, når man bryder lidt med silhuetterne.

LÆS OGSÅ: Szhirley: "Du er dig, og du skal ikke være nogen anden"

Seneste køb

En kort, røde striksweater, jeg købte af Thora Valdimars på Instagram, da hun solgte ud af sit klædeskab. Og før det en hvid navy-agtig blazer i en genbrugsbutik i Barcelona. Begge dele kostede under 500 kr., og det er ting, jeg forestiller mig får et langt liv i mit klædeskab.

mette-marie-lei-lange10.jpg
Stiletter på stribe: Sort/hvide fra Gianvito Rossi, sølv fra Jimmy Choo, sko med perler fra Custommade, beige fra Christian Loubutin og guld/ rosa fra Stine Goya.

Klar på 5 minutter

Så spiser jeg en bolle med nutella til morgenmad, drikker et glas mælk til og når at børste mine tænder. Jeg kan sagtens møde verden uden at have sminke eller stylet tøj på. Det er en glæde og en nydelse, men ikke en nødvendighed.

mette-marie-lei-lange07.jpg
Makeup fra Too Faced, Bobbi Brown, Benefit og Comme Deux, og hudpleje fra Sanzi, Clinique og Clarins. Blomsterne i papir har Mette Maries datter lavet.

God stil

Find ud af, hvilke snit, der føles bedst på din krop. Altså hvad du synes klæder lige præcis DIN krop bedst – uanset trends og tendenser. Er det ting, der sidder stramt, bluser med vandfaldsudskæring, kjoler med bar ryg, højtaljede nederdele osv.

Og så sørg for at have de ”key items” i klædeskabet i god kvalitet. Så kan man altid mikse de ting sammen med andre ting efter humør, og man vil føle sig godt tilpas i det, fordi basen er i orden.

Anbefalet til dig