Ole Henriksen
Foto: Dennis Morton Ole Henriksen, 68 år, hudspecialist og kosmetolog.

Ole Henriksen: "Det hjælper mig med at komme i det rigtige julehumør"

Ole Henriksen elsker juletiden, og han har traditioner, han altid følger, når højtiden er over os. I år er første gang i lang tid, han er hjemme til jul.

Hvordan ser en typisk juleaften ud for dig?

– I år er første gang i mange år, at jeg fejrer jul i Danmark. Siden jeg flyttede til USA som 18-årig, tror jeg kun, jeg har været hjemme til jul tre gange, men vi har altid fejret den på dansk manér. I år holder min mand Lawrence og jeg jul i vores nye lejlighed på Skt. Annæ Plads i København. Min familie kommer over fra Jylland et par dage før juleaften, og vi køber et rigtigt juletræ med levende lys, som vi pynter med julehjerter, jeg flettede som barn. På selve dagen samles vi om eftermiddagen og drikker champagne, som vi også altid har gjort i Los Angeles. Bagefter spiser vi julemiddag, danser om træet og giver hinanden gaver. Jeg elsker at købe julegaver.

Hvilken juletradition ville du aldrig bryde?

– Allerede fra 1. december hører jeg julemusik nonstop. Michael Bublé, Tony Bennett og Dean Martin blandt andet. Det hjælper mig med at komme i det rigtige julehumør frem mod juleaften.

LÆS OGSÅ: Ole Henriksen ventede ti år på at få sit Green Card, fordi han var homoseksuel

Hvad er din mærkeligste juletradition?

– Vi elsker at danse derhjemme, og i vores hus i Los Angeles er der en kæmpestor entré. Hver juleaften, når vi er færdige med at pakke gaver op omkring midnat, skifter vi fra julemusik til Spotifys globale top-50 hits, og så åbner vi et par flasker champagne, hopper ud i gangen og danser, som var vi til en stor fest. Lawrence er gammel konkurrencedanser i disko, så han kan virkeligt danse.

Hvad er bedst: Jul eller nytår?

– Jeg foretrækker jul, fordi det er mere intimt og afslappende. Til nytår er der altid mange forventninger om, at der skal være en stor og vild fest. Det kan også være sjovt, men jeg værdsætter hyggen og samværet med familien i juletiden mere.

Hvad er din største ambition for næste år?

– Jeg er netop blevet udnævnt som ambassadør for Gadens Børn. Det er en organisation, som hjælper udsatte gadebørn i Kolkata i Indien, der lever under forfærdelige forhold. Jeg skal være med til at skabe mere opmærksomhed om Gadens Børn, arrangere shows og lave donationer, men også til Indien og arbejde hands on med børnene. Det glæder jeg mig enormt meget til.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Jul og Skønhed