Olier til tør og træt hud

Foto: Jonas Bie Her er 8 lækre olier, der kan hjælpe din hud igennem vinterkulden.

8 effektive olier, der renser, nærer og beskytter din hud

Er du skeptisk over for at bruge olie i din hudpleje? Så læs videre. For olier er ikke bare essentielle, når din krop skal optage næring og vitaminer; de renser, nærer og beskytter også din hud og er gode at have ved hånden netop nu, hvor kulde og radiatorvarme suger al fugt ud af din hud. Vi har fundet otte af de mest effektive.

Naturens alkymi

Det burde ikke være hokus pokus, men alligevel overrasker det mange, at de bedste skønhedsprodukter vokser vildt i naturen. Havtorn og hybenroser er to af dem, og i denne veganske olie er de koncentreret i et serum, der styrker hudens barriere, gør den fastere og minimerer rødme.

GROWN ALCHEMIST

Antioxidant + Facial Oil Borago Rosehip & Buckthorn Berry, GROWN ALCHEMIST, 379 kr.

LÆS OGSÅ: Cecilie Thorsmark: "Min hud skriger på fugt, og den bedste løsning, jeg har fundet, er denne body balm"

Overload af antioxidanter

Der går 100 kilo økologiske acaibær, hentet i den den brasilianske regnskov, til en liter acaiolie. Bærrene er små bomber af vitaminer, mineraler, fedtsyrer og antioxidanter og har faktisk dobbelt så mange antioxidanter som det mindre eksotiske blåbær. Açaibærret kan matche hudens molekylære opbygning, og derfor trænger den drøje olie fra Rudolph Care let ind og tilfører fugt indefra.

Rudolph Care facial oil

Acai Facial Oil, RUDOLPH CARE, 795 kr.

Kickstarter

Har træthedstegnene allerede sat sig i din hud, inden du er nået til de vintermørke måneder, så giv den en kærlig kickstarter med den ultranærende olie fra Youth to the People, hvor nøgleingrediensen
er maqui – verdens mest antioxidantfyldte frugt. Som et bonusboost er det potente bær i fint selskab med acai- og gojibær, figenkaktus og jojobaolie.

Youth to the people

Superberry Hydrate + Glow Oil, YOUTH TO THE PEOPLE, 335 kr.

Luksus-hippie

Er der er en luksushippie gemt i dig, vil du begejstres af Smuuk Skin Pureskin Oil Complex, der mikser alt godt fra urtehaven, blomsterbedet og helsekosten. Hampefrøolie gør, at huden bevarer sin fugt, salvie- og geraniumolie har en antibakteriel effekt, hybenkerne-, lavendelolie og enebær beroliger din hud, mens olie fra basilikum og oregano lindrer irriteret hud.

Oil Pure Skin White

PureSkin Oil Complex, SMUUK SKIN, 549 kr. (sponsoreret)

LÆS OGSÅ: Marie Lodberg har fundet lykken i sit fedtede hår

Multitaskeren

Ujævn hud, pigmentfejl, tør eller grå hud? Kan du sige ja til et af eller alle disse hudproblemer? Så sig pænt goddag til den multifunktionelle olie fra Boscia, der med hjælp fra kommen-, rosen- og hybenkerneolie angriber samtlige udfordringer i én håndevending.

BOSCIA Rosehip Face Oil

Rosehip Omega Face Oil, BOSCIA, 280 kr.

Glansfuld

Den er festlig og gør sig godt på dansegulvet, olien fra La Mer med perlemor og glitterpartikler, der efterlader huden med en smuk og indbydende glød. Men olien kan mere end dét. Med sit indhold af E-vitamin, jojoba og olivenolie, nærer og fugter den også huden. Ryst olien forsigtigt, og smør den på kroppen i cirkulære bevægelser, og så er du klar til fest.

la mer body oil

The Glowing Body Oil, LA MER, 645 kr.

Sweet dreams

Vil du sikre din hud den bedste nattesøvn, så invester i Sunday Rileys Luna Sleeping Night Oil. Den er baseret på retinololie, der reducerer rynker og fine linjer, mens du sover. Klinisk dokumentation viser, at huden er synligt regenereret, fine linjer reducerede og den naturlige glød genetableret efter kun fire ugers brug.

Sunday Riley

Luna Sleeping Night Oil, SUNDAY RILEY, 410 kr.

LÆS OGSÅ: Julie Fagerholt har en tendens til rande under øjnene og har fundet to mirakler

Blød som vanilje

Vi er nogle, der ikke kan få nok af vanilje – uanset om den præsenterer sig som en kugle is, i tekoppen eller som duft på huden. Heldigvis har svenske Björn Axén forståelse for netop den craving og har skabt en nænsomt plejende kropsolie, der smyger sig om din krop såvel som i dine næsebor.

Bjorn Axen Organic Body Oil

Organic Body Oil Caring Bergamot Vanilla, BJÖRN AXÉN, 155 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed, Hudpleje og Makeup