Peter Do

Foto: Tine Bek Peter Do lader designet tale, når han både på Instagram og under interviews påberåber sig retten til at være anonym.

Kunne denne unge amerikanske designer være den næste Phoebe Philo?

Han har arbejdet for maestroen selv, vundet LVMH Graduates Prize og har siden sin lancering i 2018 taget internettet med storm. Mød Peter Do.

Efter at have arbejdet for Céline og Derek Lam stiftede amerikanske Peter Do i 2018 sit brand i eget navn. Og siden da er det gået stærkt. For Do har taget internettet med storm med sine herre-inspirerede silhuetter, innovative snit og lækre tekstiler, der ikke blot slukker tørsten efter #oldceline, men også hæver niveauet for design. Vi har stillet ham et par spørgsmål.

Hvad er din designbaggrund?

– Jeg har en Bachelor of Fine Arts fra Fashion Institute of Technology i New York med speciale i sportstøj og fokus på det skræddersyede. I 2014 vandt jeg LVMH Graduates Prize, og der fulgte en etårig kontrakt med det franske modehus Céline med. Jeg flyttede skiftevis til London og Paris for at arbejde under Phoebe Philo, der på daværende tidspunkt var kreativ direktør. Efter to år drog jeg tilbage til New York, hvor jeg blev ansat hos Derek Lam, indtil jeg i 2018 besluttede mig for at starte mit eget brand sammen med et par af mine venner.

Har du altid vidst, at du ville starte dit eget brand?

– Det har jeg vidst siden college. I min tid hos Céline og Derek Lam indså jeg, at jeg ikke trives med at arbejde for andre. Jeg vil skabe mit eget team, være inde over alle aspekter af virksomheden, ikke blot designet, og selv være herre over min kalender.

Hvordan har LVMH Graduates Prize haft indflydelse på din karriere?

– Det åbnede en masse døre, og jeg har mødt en masse fantastiske mennesker. Det har været utrolig lærerigt at arbejde for Phoebe Philo, og jeg kunne ikke have haft en bedre mentor. Jeg bruger stadig meget af det, jeg lærte hos Céline, hos Peter Do, hvor vi også laver tøj, der er funktionelt med fokus på håndværk, stofudvikling og pasformer.

Hvad er din yndlingsting at lave i New York?

– Jeg elsker at vandre byen tynd og ose i gamle boghandlere, der altid huser gemte skatte og stakkevis af inspiration. Jeg går meget op i madlavning, så det er også altid en fornøjelse at aflægge nye restauranter et visit.

Peter Do forhandles hos Modaoperandi.com

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Design og Tøj