Pia Anna Kierulff Rosy Vintage Jerome Vintage
SPONSORERET indhold

Indehaver af vintagebutikkerne Jerome Vintage og Rosy Vintage: Det er den allerstørste trend lige nu

Pia Anna Kierulff, 41, har altid elsket mode, men vil ikke bidrage til mode-industriens overproduktion og køb og smid væk-kultur. Sammen med Mai-Britt Gamdrup Jonsen har hun åbnet vintagebutikkerne Jerome Vintage og Rosy Vintage, hvor de sælger kurateret vintagetøj og accessories.

Af: Maria Haarbye Foto: Tin Bek
02. maj. 2022 | Mode | Eurowoman

Hvad skal man gå efter, når man køber vintage?

“God kvalitet, tidløst design og ting, der holder. Klassiske snit med et twist, som er ligeså relevante nu, som da de blev lavet, og som vil forsætte med at være det langt ud i fremtiden. Hvis der er én ting, jeg har lært af at arbejde med vintage og at blive ældre, er det, at historien gentager sig selv.”

Hvor skal man købe vintage?

“Der er åbnet mange fantastiske butikker med vintage og genbrug, både fysisk og online, for ikke at nævne platforme som Vestiaire, eBay og Etsy, så det burde ikke være så svært. Vi har lige lanceret et initiativ, som vi kalder we recommend, hvor forskellige mennesker hver måned anbefaler deres tre yndlings-vintagebutikker. Det gør vi både for at guide og inspirere flere til at købe vintage og for at støtte op om andre vintageforhandlere. Fremfor at se hinanden som konkurrenter, er det langt mere produktivt at se hinanden som samarbejdspartnere og være med til at ændre folks købsadfærd i en mere bæredygtig retning.”

LÆS OGSÅ: Grundlæggeren af juvelerbutikken Hartmann's: ”Jeg blev forelsket i diamanters magi, da jeg var 10 år gammel”

Jerome Vintage
Denim er en klassiker i garderoben

Hvor har du gjort dine bedste fund?

“I Frankrig. Der er især mange gode vintagebutikker i Paris, hvor jeg altid vender tilbage til Le Cygne Rose og Vintage Clothing Paris. Jeg holder også meget af at besøge juleloppemarkedet Brocante de la Rue de Bretagne i Marais i november. Frankrig er indbegrebet af god stil med en lang tradition for at købe godt, dyrt og langtidsholdbart ind. Hellere en Chanel mere og så leve af havregryn i stedet for en billig kopi. Respekten for mode og det faktum at de største modehuse er franske, gør, at udvalget er fantastisk, stort og velholdt.”

Er der noget, man skal undgå?

“Dårlig kvalitet, hurtige modeluner og kopier.”

Hvad er det bedste køb, du har gjort dig?

“Min brudekjole, som er en vintage Dior fra Gianfranco Ferrés tid, og som jeg aldrig kommer til at skille mig af med. Det er en af de smukkeste kjoler, jeg nogensinde har set, og jeg var heldig at finde den til en fantastisk pris. Jeg har efterfølgende set den på en udenlandsk auktion, og der var den ikke længere til at betale. Der er mange gode minder i den, og hvis min datter engang skal giftes, håber jeg, det bliver i den.”

Beholder du selv noget af det, du finder?

“Ja, det sker, at jeg falder over noget, som er så pænt eller sjældent, at jeg ikke kan skille mig af med det igen. Det sker dog sjældent. At finde det, ordne det og style det for så at sælge det, er som regel nok til at mætte mig.”

Pia Anna Kierulff
Pias bedste vintagekøb nogensinde: brudekjolen fra Dior, som hun bar til sit bryllup i 2017

LÆS OGSÅ: Strikdesigner Josefine Dyring: Her er mine bedste råd til dig, der gerne vil i gang med at strikke

Hvad er en god investering?

“Chanel og Hermès, der til stadighed holder deres markedsværdi. Det er især de klassiske items som fx Chanels Flap Bag og deres jakker. Og så er der selvfølgelig perioder og kollektioner fra de forskellige modehuse, fx Yves Saint Laurents russiske kollektioner. Min personlige favorit er Le Smoking.”

Hvordan forudser du trends?

“Det gør jeg ikke. Jeg køber ind efter, hvad jeg selv kan lide, og prøver aldrig at købe ind i forhold til, hvad jeg tror, bliver en trend. Den allerstørste trend lige nu er i øvrigt at købe genbrug.”

Hvilke brands laver bedst kvalitet?

“Hermès, men både Chanel og Celine er også høj kvalitet. Det kommer dog an på, om du køber vintage eller nyt. Vintage Celine er langt bedre kvalitet end det nye. Jeg må bare konstatere, at det er gået stille og roligt ned af bakke på den front.”

Jerome Vintage

“Vintage Celine er langt bedre kvalitet end det nye,” siger Pia Anna Kierulff.

Trenchcoat fra CELINE, 4.500 kr. hos Jerome Vintage

Anbefalet til dig