Pænt regntøj og smarte regnjakker
Foto: Melissa Bech @melissabech Melissa Bech i regnfrakke fra 66 North.

Regnjakker kan sagtens være smarte!

Regntøj behøver ikke at være grimt: Her er 9 smarte regnjakker

Når det føles som om, at himlen altid er grå, så gælder det om at finde de regnjakker, du rent faktisk gider at gå i.

Redigeret af Kristian Hindø-Lings.

Åh, Danmark. Det ene øjeblik sætter man håbet op efter bare ben, lette jakker og rosé i eftermiddagssolen og det andet efter sprøde frakker og jeans. Men det, man får, er for det meste noget mere gråt, blæsende og ustadigt.

LÆS OGSÅ: 16 ting du kan lave, når det regner

Heldigvis kan man glæde sig over, at modebranchen synes at have fået medlidenhed med os, der bor på de køligere, mere regnfulde breddegrader. Det har i hvert fald nærmest aldrig været så nemt at se pæn ud i regnvejr som nu.

Vi har samlet en liste over stilfulde regnjakker, som er i butikkerne netop nu.

Den søde

Topshops lyselilla regnjakke med stribet for er et dejligt feminint tag på den klassiske, korte regnjakke. Den har hvide trykknapper og er lavet i plastik.

Topshop, 450 kr.

Den sporty

Kapper er en hel genre for sig selv inden for regntøj, og denne fra svenske Tretorn er et godt og sporty eksempel, der let kan kastes over din frakke og pakkes væk, når regnen stopper. Brandet har siden 1891 klædt folket på til det skandinaviske vejr, og med en kappe herfra er du sikker på et klassisk snit og en god kvalitet.

Tretorn, 400 kr.

Den feminine

Stutterheim er et svensk brand, der har specialiseret sig i regntøj og "svensk melankoli", som de kalder det: Brandets slogan er nemlig "swedish melancholy at its driest". Denne fine, lidt retro jakke er håndlavet i samarbejde med modebranchens darling, Garance Doré. Jakken er i det fineste asymmetriske materiale, der mikser gennemsigtig og sart lyserød med trykknapper i metal.

Garance Doré for Stutterheim, 1.700 kr.

Den drengede

Lad dig ikke skræmme af, at den oprindeligt er lavet til mænd. Skatermærket Carhartt er blandt favoritterne hos mange modeller, når det kommer til et praktisk og sejt look. Denne anorak giver noget kant til ethvert outfit – især i et par Levi’s-jeans med en klud om halsen.

Carhartt, 1.200 kr.

Den gennemsigtige

Vi har alle mærket frustrationen over at mangle funktionelt regntøj, der ikke går på kompromis med designet og heller ikke ødelægger vores hverdagssæt. Her er den transparente regnjakke et godt bud til de grå dage: Gennemsigtig, klassisk og made-to-measure med lige linjer, så du selv kan klippe længden til – Muji har klaret sagen for dig.

Muji, 75 kr.

Den nymoderne klassiker

Rains har under sloganet "Defying Danish Weather since 2012" specialiseret sig i regntøj i bedste skandi-stil: Det er enkelt, brugbart og klassisk. Jakken her har en mat overflade, som er både elegant og praktisk. Den lukkes med lynlås og har en hætte med kasket indbygget. Den fås i flere farver, blandt andet denne smukke gule farve som i øvrigt fik status som regnfrakkefarven i filmen "Singin' in the Rain".

Rains, 700 kr.

Den pæne

Islandske 66 North er et kendt udendørsmærke, som har mange års erfaring med at producere kvalitetsregntøj til mænd og kvinder. Denne regnfrakke låner fra den klassiske trenchcoat i stilen med knappelukning og den lille krave, der med en snert af 60'er-nostalgi henleder tankerne på den engelske ungdomskultur. Regnjakken er lige skåret og i sej mørkegrøn lak.

66 North, 1.900 kr.

Den korte

Denne korte regnjakke er designet af Emma Jorn, barnebarn til kunstneren Asger Jorn. Ilse Jacobsen stødte på Emma Jorn i DR-programmet Løvens Hule, hvor hun købte en del af den unge designers firma, og sammen har de to skabt en linje af regntøj, som er både praktisk og moderne. Jakken her har en blød, mat overflade, og dens urbane snit gør den velegnet som overgangsjakke i perioder med ustadigt vejr og blæst.

Ilse Jacobsen, 1.200 kr.

Den smarte

En kridhvid jakke til mudder, regnbyger og efterår? Hunter siger ja! Jakken henter inspiration fra din cowboyjakke og har fine detaljer som den lille krave og de dybe patch-lommer fortil, der selvfølgelig lukkes med vandtætte lynlåse.

Hunter, 2.200 kr.

Bonus: Så hatten passer

Når jakken er på plads, er der kun tilbage at sørge for dit hoved. Den går under navnet 'Sydvest' og minder dig måske om Michael-Peter Anchers fiskermalerier, og det er netop det, den er inspireret af– altså fiskermiljøet. Hatten er en bredskygget, vandtæt hovedbeklædning, som stammer fra 1800-tallet, og der er ikke lavet om på konceptet siden. Den fungerer bare!

Ocean, 100 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Regntøj, Overtøj og Trends