Rikke Dal Støttrup

Foto: Luka Roné Rikke Dal Støttrups gaderobe er klassisk med inspiration fra tidens tendenser.

Chefredaktør Rikke Dal Støttrup: "Det er mere råt end pænt, og det er lige mig"

ALT for damernes chefredaktør, Rikke Dal Støttrup, føler sig velklædt i ternede blazere, skjorter og lækker kashmirstrik. Hun elsker, at moden er vendt tilbage til det mere klassiske, som hun gerne mikser med grove støvler og blødt læder.

Stil

"Klassisk, men inspireret af tidens tendenser, præget af langtidsholdbare kvalitetskøb og uden for meget ”pynt”."

Inspiration

"Jeg bliver inspireret af magasiner, Instagram og mine omgivelser, som er fyldt med stilsikre kvinder."

Favoritdesigner

"Jeg er som så mange andre betaget af, hvad Daniel Lee har gjort for Bottega Veneta. Jeg er altid på udkig efter vintagefund fra Celine, og så føler jeg mig velklædt i en Balenciagaskjorte. Herhjemme holder jeg som regel øje med Ganni, By Malene Birger, Lovechild 1979, Britt Sisseck, og så kan jeg altid finde noget at ønske mig fra The Frankie Shop og Arket."

blazer_2.jpg
Blazer fra Second Female, taske fra Bottega Veneta og handsker fra Gaucho.

Hverdag

"Bukser med brede ben, kashmirsweater, oversized blazer og grove sko eller støvler."

Fest

"For mig er en festlig top noget, der glinser lidt. Allerhelst med bare skuldre."

Mest & flest

"Jeg er glad for blazere og kommer især til at købe sorte eller ternede. Når man tager en blazer på uden på en basistrøje, er man ”klædt på” til hvad som helst."

Igen & igen

"Jeg er vild med silke. Både når det gælder skjorter, toppe, bukser og kjoler. Det er alle pengene værd, for det holder i årevis, og jeg føler mig altid velklædt i silke. Og så kan jeg kun holde ud at have uld på, hvis det er kashmir. Alt andet kradser. Jeg har prøvet forskellige mærker, men jeg er endt hos Uniqlo. Deres kashmirsweatre er billige, bløde, kan tåle at blive vasket i hånden og fnulrer ikke."

reol.jpg
Taske og sko fra Ganni.

Jeans

"Weekday er stærke på jeans og forstår at lave buksebenene lange nok – også i de store størrelser. Ofte er det svært at få benlængde 34, hvis man er 29 eller 30 i vidde. Det er som om, designerne tror, at hvis man er bredhoftet, er man nok også kortbenet."

Sko

"Jeg er vild med den grove støvlemode, som er fremme lige nu. Det er mere råt end pænt, og det er lige mig. Førhen kunne jeg godt lide at gå i støvler med en lidt høj hæl, men efter jeg er begyndt kun at arbejde med kvinder – som typisk er lavere end mig selv – går jeg stort set kun i sneakers og flade støvler."

Smykker

"Jeg er dårlig til pynt. Jeg glemmer for eksempel at tage halskæden af, når jeg går i bad, så den falmer hurtigt. Men alternativet er, at jeg glemmer at få den på. Så jeg har nogle få smykker ad gangen, som jeg så slider op."

kjole.jpg
Kjole fra Saks Potts og støvler fra Arket.

Tasker

"Hvis jeg var en fin dame, som gik til celebre selskaber hver weekend, ville jeg investere i en Bottega-clutch. Men jeg er en working girl med brug for en taske med plads til meget, så i stedet køber jeg shoppere, som jeg ender med at slide op, lige meget om de er fra Marni eller By Malene Birger."

Shopping

"Jeg foretager aldrig impulskøb. Min egen lille regel er, at hvis jeg tre gange er stødt på et bestemt item og hver gang har tænkt, at det var perfekt, så må jeg godt få det."

Butikker

"Jeg bor i Odense, hvor jeg jævnligt dropper forbi Dr. Adams for at få inspiration. Hvis jeg er i Aarhus, skal jeg altid lige ind i FF2 og vintagebutikken Högenhof."

strik.jpg
Strik fra Ganni, støvler fra Lædersmeden og hjemmestrikkede huer.

Største samling

"Jeg samler ikke. Jeg har nogle få ting ad gangen og bruger dem så helt op."

Mere af

"Jeg har inden for det seneste år ryddet op i mit skab og gjort det mere overskueligt, så jeg bedre kan se, hvad jeg mangler. Og det viser sig, at jeg sjældent støder på noget, som for alvor vil gøre en forskel for mit klædeskab. Så det har betydet færre køb."

Tendenser

"Jeg elsker, at moden er vendt tilbage til noget mere klassisk. Jeg prøvede virkelig at finde ud af det blomstrede og spraglede print, men føler mig bedre hjemme i sort, hvidt og beige. Jeg synes, at alle ser godt ud i et sort suit."

blazer.jpg
Blazere med tern er altid et hit. Her fra MSGM og Birgitte Herskind.

Bedste køb

"Det viser sig ofte, at de dyreste køb ender med at være de bedste, fordi man virkelig skal mene det, før man en sjælden gang hiver 5.000 kroner op af lommen. Mine Balenciaga-skjorter eller silkekjolen fra Saks Potts får mig altid til at føle mig velklædt og har reddet mange tøjkriser."

Seneste køb

"Jeg har lige købt et vintage Celine-armbånd hos Högenhof. Så nu vil jeg øve mig i at gå med armbånd."

Mest opsigtsvækkende køb

"Jeg har en vintage Celine-skjorte med en pussy bow i rød silke med guldstriber. Det er et køb, der egentlig ligger et stykke fra min stil – og jeg har svært ved at finde ud af at gå med rødt. Men jeg elsker at kigge på den, og når jeg har den på, får jeg altid komplimenter."

rikkedal_1.jpg
Skjorte fra Rika Studio og bukser fra Second Female.

Fejlkøb

"Jeg gik engang gennem ild og vand – og overpris og fragt – for at få fingrene i en rulamsbomberjakke på Ebay. Men jeg gik aldrig med den."

Klar på 5 minutter

"Det er mig hver dag. Jeg har kun 5 minutter, inden jeg skal skynde mig til toget!"

God stil

"Hold det simpelt. Don’t try too hard."

parfume.jpg
Skjorte fra Rika Studio og bukser fra Second Female.
balenciaga.jpg
Yndlingsskjorten fra Balenciaga. Strik fra Uniqlo og Happel.
rikkedal.jpg
Rikke i en jakke fra Baum und Pferdgarten og læderbukser fra Remain.
vest.jpg
Hjemmestrikket vest, skjorte fra Britt Sisseck og jeans fra Phillip Lim.

Rikke Dal Støttrup

  • 48 år
  • Chefredaktør på ALT for damerne
  • Bor i Odense med sin mand, Michael Boe Møller, og deres yngste datter, Josefine, 16 år 
Se, hvad vi ellers skriver om: Kvinder du skal kende, Tøj, Stil og Livsstil