Saf Hayat
SPONSORERET indhold

Designer Saf Hayat: "Jeg er faktisk fan af nutidens skønhedsideal"

Designer Saf Hayat bliver glad, når hun ser sig selv i spejlet – for endelig er der harmoni mellem det, hun ser og de mere generelle idealer. Hendes skønhedsrutiner er ganske få og ofte svanemærkede.

Af: Sine Gerstenberg Foto: Privat og PR
08. jul. 2021 | Mode | ALT for damerne

Min morgenrutine består af... en sund morgenmadsrutine, som jeg prøver at overholde. Det er ikke altid nemt at prioritere, når man er småbørnsmor, men for det meste drikker jeg en smoothie lavet på spinat, citron, æble, mynte og banan, og så er jeg godt kørende et par timer.

At pleje min hud... var ikke noget, jeg gik op i tidligere, men jeg er begyndt at interessere mig mere for hudpleje, efter jeg har passeret de 35 år. Jeg bruger Miilds ansigtscreme et par gange om dagen, og jeg vasker mit ansigt hver morgen med en ansigtsvask og giver den lidt aloe vera-mist. Jeg går nok mere op i, at produkterne er svanemærkede og lokalt produceret, end om det er en flot emballage, og de er økologiske. Jeg går også i en stor bue uden om hormonforstyrrende stoffer, hvis jeg kan, og det har jeg gjort i mange år nu.

Jeg lægger makeup, når... jeg skal ud om aften og være fin. Jeg bruger meget lidt makeup til hverdag, og det har jeg efterhånden vænnet mig til. Da jeg var yngre, kunne jeg ellers aldrig drømme om at gå ud ad døren uden fuld makeup. Mit yndlingsmærke er klart Mac. Det var det første makeupbrand, jeg blev introduceret for, som lavede makeup til mørk hud. Jeg tror, at det først var sidst i 00’erne, jeg fik en foundation, der matchede min hudfarve perfekt. Det var virkelig en vild oplevelse.

Læs også: Stella Nisreen Kanaan: "Mange begynder at gå efter et skønhedsideal, som er fuldstændigt urealistisk"

Den bedste duft for mig er... virkelig oldschool. For mig er duft forbundet med minder, og jeg må derfor indrømme, at min yndlingsduft på andre er Cerruti 1881 Femme. Særligt når den har siddet i tøjet i noget tid og lige fået lov til at finde sig selv på den krop, som den er flyttet ind hos. Men ellers er jeg generelt mest til unisexdufte. Mit seneste parfumekøb er Æther Ætheroxyde, og da jeg var yngre, var det CK One, som stadig er lidt af en yndlingsduft.

Den alder, jeg har nu... er perfekt. Ligesom alle andre aldre, jeg har haft. Igennem livet er der jo altid år, som er gode, og andre, man helst vil glemme. Men jeg har svært ved at forstå, at jeg allerede er 38, for jeg føler, at jeg lige har fundet mig selv. Jeg har det godt i mit liv, og lige nu føler jeg faktisk, at der er flere gode end dårlige dage – og det er til trods for den mærkelige tid, vi befinder os i.

Nutidens skønhedsideal er... endelig blevet smukt og genkendeligt for mig. Det er første gang nogensinde, føler jeg, at mit iboende ”unge jeg” langt om længe kan se sig selv spejlet – både i forhold til mode- og skønhedsstandarder. Så jeg er faktisk fan af nutidens skønhedsideal.

Jeg føler mig smukkest, når... mit hår er nyvasket og med en ren solbrun hud og måske en lille smule concealer.

Læs også: "Det er næsten, som om du kan mærke, at huden straks får det bedre"

Saf Hayats favoritter: 

cerruti.jpg

Den nostalgiske duft

Ja, den er super oldschool, men jeg er stadig vild med duften af Cerruti 1881 Pour Femme. Særligt når jeg opdager duften på andre. 1881 Pour Femme, Cerruti, 350 kr hos Matas.

børste.jpg

Det simple tip

En god hårbørste er nødvendig – min er ganske enkelt den fra Matas. Hårbørste, M Cosmetics, 180 kr. hos Matas

mac.jpg

Det bedste brand

Den første foundation, jeg kunne finde, som passede til min hudfarve, var fra Mac. Det har været mit foretrukne brand lige siden. Studio Radiance Face & Body Foundation, Mac, 275 kr.

balm.jpg

De bløde læber

Jeg bruger ikke meget makeup, men jeg elsker den gode læbepomade fra Rudolph Care. To the Rescue, Rudolph Care, 165 kr.

Miild.jpg

Den milde creme

Miilds ansigtscreme er en fast favorit, fordi den lægger sig så fint på min hud, og fordi jeg altid går efter svanemærkede produkter. Facial Cream, Miild, 420 kr. 

ck.jpg

Hverdagsfavorit

CK One, Calvin Klein, 50 ml, 585 kr. hos Magasin

Anbefalet til dig