Marie Holm
SPONSORERET indhold

Marie Holm: "Det ændrede mit læbestiftgame betragteligt"

Marie Holm elsker sine fregner, kindrødt på æblekinderne og at starte dagen med grøn te og mild rens. Den postkasserøde læbestift ryger på, når hverdagen skal gøres til fest, mens hun betragter en dessert om dagen som ren skønhedseliksir.

Af: Sine Gerstenberg Foto: Chris Opander Tonnesen og PR
08. feb. 2022 | Mode | ALT for damerne

Min morgenrutine består af… grøn te, radio, rens, makeup, dobbelt cappuccino og morgenmad – i nævnte rækkefølge. Det første, jeg gør, når jeg står op, er at brygge en kande grøn earl grey-te, som jeg har med mig på badeværelset, og som jeg drikker, mens jeg makeupper til lyden af ”Den Uafhængige”, som laves af tidligere Radio24Syv-folk og kun sender en enkelt time om morgenen. Det lyder meget roligt, men det er en stakket frist. Når de andre står op, er jeg general!

At pleje min hud betyder… at jeg føler mig frisk, fugtet og med glød. Hudpleje er samtidig en slags overgangsrite, hvor jeg gør mig klar til en ny, travl dag. Eller tager afsked med samme, i øvrigt med førnævnte grønne te på badeværelset, ligegyldig om klokken er midnat eller 04.30 efter en fest. Jeg har drukket te og plejet min hud morgen og aften, siden jeg var teenager, og det agter jeg at blive ved med resten af mine dage.

LÆS OGSÅ: "Det påvirker mit humør, hvis min hud ikke arter sig"

Jeg lægger makeup, når… jeg står op! Jeg har lidt makeup på de fleste dage og springer kun over på enkelte dage i sommerhuset. Eller hvis jeg har tømmermænd og har en hel dag hjemme i natbukser. Jeg kan godt lide at ligne mig selv, og det gør jeg bedst med sort mascara fra Clarins. Brynene, som fra naturens hånd er relativt mørke, giver jeg lidt facon med brynblyant og børste fra Anastasia, og så lægger jeg mit elskede kindrødt fra Kjær Weis i farven Sun Touched lige på æblekinden – ikke nogen lange strøg hér! Læbepomade og lidt concealer hist og pist, og så er jeg klar til at møde verden. Til fest eller hvis jeg optræder, har jeg altid postkasserød læbestift på. Og flydende grøn eyeliner fra Dior i 60’er-svungen streg.

Den bedste duft for mig er… duften af skovmærke i en fynsk skovbund, lige før regnen falder. Skarpt efterfulgt af duften af friskbagte vaniljekranse! Taler vi i flakoner, har jeg i mange år kombineret to parfumer til det, der nu er min duft. Escentric Molecules Escentric 01 på hals og håndled og Chanel No 5 på brystet. Min perfekte blanding af unisexede trænoter, moskus, citrus og gammeldags damet pudrethed.

Det bedste skønhedstip, jeg nogensinde har fået… fik jeg af min veninde Tine, der er makeupartist, og det var, at man aldrig skal male rød læbestift helt ud til kanten af mundvigen. Det ændrede mit læbestiftgame betragteligt, og jeg gik fra klovnemund til divamund. Og hvis jeg selv må give et lille skønhedstip, så er det: Spis dessert eller kage hver dag, fordi du bliver glad af det, og fordi smør og fløde er naturens egne fillers.

LÆS OGSÅ: "Lidt selvbruner i ansigtet gør en stor forskel, når man er så lys som mig"

Hvis jeg kunne give mit teenage-selv et skønhedsråd, ville det være… nyd alt det, du har kørende for dig, og glem de der mikroskopiske smilehuller på numsen. Når jeg i dag ser billeder af mit 20-årige selv, synes jeg sgu, at jeg har figur som en 80'er-fotomodel: langlemmet, slank og med en rumpet, der gør lidt væsen af sig. Den skulle jeg have vrikket lidt mere med. Det sidste har jeg taget revanche på siden, for heldigvis bliver man en smule klogere. I dag ved jeg, at jeg kun får endnu flere og dybere smilehuller på numsen herfra. Så jo før jeg glæder mig over den og dem, des flere gode timer får vi sammen!

Den alder, jeg har nu, er… lidt midt i det hele. Jeg føler mig ikke ung længere, men jeg føler mig jo heller ikke gammel. Og jeg forstår pludselig begrebet ”panikalderen”, fordi jeg selv både kan panikke over alt det, jeg ikke nåede i 30’erne og nu 40’erne og over udsigten til, at livet kun går hurtigere herfra. Mens jeg selv føler mig langsommere.

Nutidens skønhedsideal er… på mange måder kedeligt. Jeg synes, at vi kvinder var smukkere i 50’erne og 60’erne, hvor der var et andet skønhedsideal med flere former og flere rynker. Og mere asymmetri, fregner og mellemrum mellem tænderne. I dag skal vi være udglattede og retoucherede og med ensartet hudtone. Når jeg er blevet makeuppet professionelt, med masser af concealer, foundation og pudder, skal jeg altid bede om, at vi IKKE dækker mine skønhedspletter i ansigtet. For mig giver de personlighed, og min søster, min søn og mine forældre har dem jo også. De skal da ikke spartles væk!

LÆS OGSÅ: "Nutidens skønhedsideal er meget kunstigt og tegneserieagtigt"

Jeg føler mig smukkest, når… jeg lige har dyrket virkeligt dejlig sex. Og er tilfredsstillet, glad og med røde kinder.

Marie Holms favoritter:

Leave-In-Repair.jpg

Proptrækker krøller på kommando

Efter hver hårvask samler jeg mine krøller med en smule hjælp fra Kevin Murphy, så de proptrækker ekstra pænt ude i enderne. Min søn og jeg slås om flasken! Leave-in-Repair, Kevin Murphy, 260 kr.

Bioderma Sensibio.jpg

Den nænsomme rens 

Den er perfekt til at fjerne øjenmakeup og rense min hud mildt og godt hver dag. Sensibio H2O, Bioderma, 130 kr.

VintnersDaughter-Dropper.jpg

De dyre dråber

Jeg har tendens til rødmen, og det er, som om den luksuriøse, gyldne olieserum beroliger og mindsker rødmen. Den koster kassen, og jeg er ked af at måtte meddele, at den er alle pengene værd … Active Botanical Serum, Vintner's Daughter, 1.565 kr.

Clarins_MASCARA_WONDER_PERFECT.jpg

Hverdagsfavorit 

Wonder Perfect Mascara, Clarins, 230 kr.

Charlotte_produkter.jpg

Luksus mist

Amly Botanicals mist er en luksusnaturlig, beroligende mist, som jeg frisker ansigtet op med om morgenen og i løbet af dagen. Radiance Boost Silver Rich Face Mist, Amly Botanical, 485 kr.

Anbefalet til dig