5 myter om kærlighed
SPONSORERET indhold

5 myter om kærlighed

Er det rigtigt, at vi altid falder for de samme typer, og at man tugter den, man elsker? Bliv klogere på nogle af de mest fortærskede myter om kærlighed.

Af: Cille Lewinsky Foto: Getty
03. aug. 2018 | Sundhed | ALT for damerne

1. Man skal følge sit hjerte

SANDT. Det gælder i kærligheden som i livet, at vi skal følge vores hjerte, så vi ikke går på kompromis med vores værdier, drømme og principper.

2. Vi falder altid for de samme typer

FALSK. Ingen mennesker er ens, og selvom vi oplever, at nogle af de samme mønstre går igen i nye forhold, betyder det ikke, at det er de samme typer, vi falder for, men blot at vi fokuserer på lighederne og ikke forskellene.

Læs også: Spark nyt liv i dit parforhold: 4 vaner du skal droppe

3. Mænd og kvinder kan aldrig blot være venner

FALSK. Kvinder og mænd kan sagtens være venner – også uden at tænke på sex.

4. Den man tugter, elsker man

BÅDE OG. Kommunikation mellem mennesker foregår både verbalt og nonverbalt. Derfor kan man paradoksalt nok være urimelig og streng overfor én, man kan lide. Problemet er, at mange ender med at tugte hinanden mere end at elske, fordi kommunikationen slår fejl, og der opstår misforståelser.

5. Kærlighed kender ingen alder

BÅDE OG. Et amerikansk studie viser, at jo større aldersforskel der er mellem to, som er gift, desto større er risikoen for skilsmisse. Omvendt er det svært at afgøre statistisk, om kærligheden er holdbar eller ej.

Kilde: ”100 myter om kærlighed og forelskelse” af Jacob Mosgaard

Anbefalet til dig