Trist kvinde
SPONSORERET indhold

Sådan kan angst også se ud

Den amerikanske kunstner Clare Hayden Hines illustrerer på fineste vis, hvordan det er at leve med angst.

Af:: Susanne Knutzen Foto: Getty
12. nov. 2018 | Sundhed | ALT.dk

At bekymre sig og føle angst er en helt almindelig følelse, men hos nogle kommer angsten til at fylde så meget, at det er ødelæggende for ens liv. 

 Ifølge Psykiatrifonden lider ikke mindre end 350.000 danskere af sygelig angst i løbet af et år, og dem, der lever med angst, ved, hvilken indflydelse angst kan have på hverdagen, hvor det kan føles næsten umuligt at få alt fra arbejde, venskaber og parforhold til at balancere.

Læs også: 6 modige kvinder fortæller præcis, hvad angst er

Den 32-årige amerikanske kunstner, Clare Kayden Hines, fanger på fineste vis nogle af de mange frustrationer, man kan opleve, hvis man lever med en angst-diagnose. Clare Kayden Hines levede i årevis med angst uden at få hjælp, indtil hun for nylig fik stillet diagnosen. Hun fortæller til Huffington Post, at det hjælper hende at omdanne sine oplevelser til humoristisk kunst. 

"Angsten får mig til at føle, at jeg aldrig gør nok, at jeg altid er bagefter eller skuffer nogen. Jeg tror, at vi alle - især kvinder - er under et stort pres for at gøre vores bedste og være der for alle. Min kunst er min reaktion på det pres og de forventninger. Det giver mig mulighed for at udtrykke mine frustrationer og bekymringer, men også at grine af dem," siger hun.

 

Anbefalet til dig