Cola Light vs Cola Zero
SPONSORERET indhold

Derfor smager Cola Zero og Cola Light forskelligt

Elsker du Cola Zero så højt, at du ikke kunne drømme om at slukke tørsten med en Cola Light? Her får du svaret på, hvorfor de to colaer smager forskelligt.

Af: Mette Kyvsgaard Foto: Getty
30. aug. 2017 | Sundhed | Fit living

Coca Cola, Cola Light, Cola Zero - og selv Pepsi, Jolly og Sport Cola har hver deres dedikerede fans. 

Selvom Cola Light og Cola Zero er uden sukker, er de ikke nødvendigvis sundere end en Coca Cola. Men trods det er vi nogle, der aldrig kunne finde på, at slukke tørsten i den ægte vare.

Serverer du en Cola Light-afhængig noget andet end en Cola Light, vil vedkommende være i stand til at forklare dig, hvorfor netop en almindelig Coca Cola eller en Cola Zero, smager så forskelligt fra deres yndlings drik. Men hvorfor egentlig?

LÆS OGSÅ: Sandheden om sødestoffer

Mens det er mere tydeligt med en almindelig Coca Cola og en Coca Cola Life (den grønne med færre kalorier), når man taler om indholdet af sukker, er det mindre tydeligt, hvad der adskiller Cola Light fra Cola Zero, der begge er helt uden sukker. Ifølge Coca Cola, skal Cola Zero i virkeligheden minde om en normal Coca-Cola mens en Cola Light har dens egen specifikke smag.

Én enkelt ingrediens skiller dem ad

Ifølge en artikel fra the mirror er én enkelt ingrediens skyld i, at de to sukkerfrie colaer ikke smager ens. 

Cola Light indeholder nemlig citric acid, mens Cola Zero indeholder natriumcitrat for at kopiere smagen af en almindelig cola bare uden sukker. Begge ingredienser er en form for citronsyre, der bruges som både en surhedsregulator og en aroma.

Det er altså den syrlige ingrediens, der afgør om dine smagsløg er fan af Zero eller Light.

Anbefalet til dig