Nulstilling med Anne Larsen
SPONSORERET indhold

Derfor bør du prøve nulstilling

Sundhedsguruen Anne Larsen kalder det den største kærlighedserklæring at sende kroppen på 14 dages nulstilling efter hver af årets store ædeflip.

Af: Kicki Thomsen Foto: Peter Nørby
08. feb. 2016 | Sundhed | ALT for damerne

Af Marie-Louise Truelsen og baseret på bogen "Slank uden afsavn"

Lige efter jul. Lige efter påske. Lige efter sommerferien. Og lige efter efterårsferien. Fire gange om året – på de nævnte tidspunkter – gør Anne Larsen noget meget vigtigt. Hun nulstiller sin krop. I 14 dage undgår hun alkohol, tilsat sukker, lightprodukter, halv- og helfabrikerede madvarer, pasta, ris og lyst brød.

– Min krop elsker mig for det, siger hun med stor overbevisning.

– Jeg får slukket branden i kroppen, og når de 14 dage er gået, er jeg igen langt mere bevidst om, hvad jeg spiser og drikker.

LÆS OGSÅ: "I nulstilling drikker man ikke alkohol og spiser ikke brød, frugt og tilsat sukker i 14 dage"

Nulstillingen er kommet med i den nye bog "Slank uden afsavn", som Anne Larsen og ernæringsekspert Martin Kreutzer står bag. Ud over de 14 dages nulstilling med opskrifter til alle måltider indeholder bogen opskrifter og inspiration til en vægttabsfase på fire uger. Om nulstillingen siger de to forfattere i bogen:

– Vi har bygget kuren op som en mental rejse, hvor du de første 14 dage arbejder på at skabe en stærk slankepsyke. I denne fase vinker du farvel til alt det skidt, som måtte have sneget sig ind i dagskosten. Nogle vil kalde det for detox, og andre vil tale om smertefulde afsavn. Men vi mener, at det er en af de største kærlighedserklæringer, du kan give dig selv.

LÆS OGSÅ: Det sker der i kroppen, når du faster

– Det handler om to uger, hvor du giver kroppen fred for alle de tomme kalorier, som ikke kun fylder energidepoterne op, men jo også kaster dårlig samvittighed af sig. Det er to uger, hvor du så vidt muligt følger vores plan til punkt og prikke uden det mindste svinkeærinde. I disse to uger nulstiller du din hjerne, så fortidens nagende tvivl om evnen til at opnå et succesfuldt vægttab forsvinder som dug for solen. Det er også to uger, hvor du siger et lille nej til madmæssige ritualer, som du troede var umulige at lægge på hylden, og et kæmpestort JA til nye ritualer, der understøtter den slankerejse, som du begiver dig ud på. Endelig er det to uger, hvor de første kilo rasler af dig og sender bølger af motivation op til hjernen.

– Vi vil ikke stikke dig blår i øjnene. Selvfølgelig er der ting, som du umiddelbart vil savne. Fredagskagen med kollegerne, det hyggelige stykke chokolade sammen med kæresten eller den dejlige rødvin fredag aften er alt sammen ting, som er dejlige at forkæle sig med, og når de vælges fra, kan der selvfølgelig godt dukke et øv op i tankerne. Det er her, de positive tanker kommer til deres ret. Du kan vælge at fokusere på alt det, du ikke må, og lade det lille savn vokse til et smerteligt afsavn. Men vil du lykkes med dit vægttab, så bør du i stedet vende situationen til noget positivt.

– I stedet for at fokusere på de mange fravalg, som er en nødvendig del af slankestrategien, kan du øve dig i at se lyst på de mange tilvalg, som den ultimative fedtforbrændingsstrategi giver dig.

Anerkend, at de ting, du vælger fra, er dejlige og nok skal få deres tid. Men at du lige nu vælger dem fra med åbent sind, fordi drømmen om vægttab vejer tungere end de små fornøjelige stunder, hvor du forkæler smagsløgene med lidt mundgodt. Vi taler kun om 14 dage, hvor du får bevist over for dig selv, at du både kan og vil det her.

Nulstillingens simple regler

Ja, du må:
❯ Spise dig mæt i en masse
lækre grøntsager.

❯ Løfte madens smag og konsistens med lækre olier, kerner og fede grøntsager som for eksempel oliven og avocado.

❯ Svælge i marinerede kyllingebryster, magert kød og alverdens fisk.

❯ Passe tøjet bedre og bedre.

❯ Lægge dig i sengen med den skønne fornemmelse af en krop, der virkelig er træt efter en god gang motion.

❯ Nyde dit overskud og din styrke, når indkøbsposerne skal slæbes hjem.

❯ Glæde dig over det sociale samvær med dem, du træner med.

❯ Dele skønne naturoplevelser, når du går en tur med kolleger og venner.

❯ Hygge dig med ungerne, mens I står på ski, leger tagfat eller på anden måde er aktive sammen. Og meget, meget mere.

Tak nej til:
Listen er kort og kontant, og når du tænker nærmere over det, nok også ganske overkommelig. Helt konkret handler det nemlig om, at du de første 14 dage i videst mulig omfang takker nej til:

❯ Alkohol

❯ Tilsat sukker

❯ Lightprodukter

❯ Skumle halv- og helfabrikerede madvarer

❯ Pasta og ris

❯ Lyst brød

OG samtidig gør dit yderste for at overholde mængderne på følgende:

❯ Maks. 1 skive (rug)brød om dagen

❯ Maks. 1 portion gryn/frø, havregryn/byggryn/quinoa om dagen

❯ Maks. 200 gram frugt (og primært bær) om dagen


LÆS OGSÅ: 5 tips til at undgå overspisning

LÆS OGSÅ: Spis det, du har lyst til og tab dig

LÆS OGSÅ: 14 simple råd: Sådan kommer din krop i balance