Vegansk vægttab
SPONSORERET indhold

En kur, der dur? Vi har testet vegansk vægttab

Veganerbølgen ruller ind over Danmark, og nu kan du også tabe dig og blive mentalt stærk på 12 uger ved at spise grønt. I hvert fald i følge Kira Eggers nye bog Vegansk vægttab.

Af: Charlotte Wendt Jensen Foto: Getty
02. jul. 2018 | Sundhed | Fit living

DET LOVER KUREN: Mindre kød, færre kilo

Skær de animalske fødevarer ud af din kostplan, og træn minimum tre gange om ugen, så vil du se positive resultater på vægten. Så enkelt er budskabet i Kira Eggers nye bog og kur Vegansk vægttab.

Vegansk vægttab henvender sig til dig, der overvejer at blive veganer. Du kan enten finde inspiration i det små til den nye livsstil eller kaste dig fuldblods ud i en radikal ændring af din kost. Vælger du at lægge kød og andre animalske fødevarer helt på hylden, venter der dig en vegansk kur med fokus på madvarer som rugbrød, fuldkornspasta, bønner, tofu, linser, ærter, mandler, æbler, spinat, bønner, quinoa, banan samt alverdens andet frugt og grønt.

Forfatteren til kuren er Kira Eggers, der er kostvejleder og personlig træner, og som selv lever af en plantebaseret kost. Hun lover ikke noget specifikt vægttab ved kuren, blot at du i løbet af 12 uger kan blive fit, slank og mentalt stærk. Eksempler på personer i bogen, der har fulgt kuren, har dog tabt cirka ét kilo om ugen. Bogen rummer syv forskellige madplaner, som du kan følge individuelt eller kombinere. I hver madplan er der seks måltider om dagen – tre hovedmåltider og tre mellemmåltider – da Kira Eggers fokuserer på, at du skal blive ordentligt mæt. I hvert måltid er der fødevarer, der indeholder protein og forslag til gode proteinkilder som havregryn, nødder og bønner samt ærter, kikærter og spinat. Derudover anbefaler hun at spise proteinpulver.

Læs også: Det mener eksperterne om kuren, vegansk vægttab

Ud med sukkeret

Udover at følge madplanen er det vigtigt, at du styrketræner tre til fire gange om ugen eller mere. Bogen indeholder styrketræningsøvelser til 25 minutters hjemmetræning og afhængigt af hvor mange gange, du træner, skal dit daglige kalorieindhold ligge på omkring 1.500 kalorier. For at nå optimalt i mål præsenterer Kira Eggers en lang række tip, der er med til at reducere dit kalorieindtag. Udskift for eksempel raffineret sukker med sødemidler uden kalorier, vær opmærksom på planteolier i maden, og tør gerne din pande af med køkkenrulle, så du fjerner overskydende olie, og portionsanrét din mad på tallerkenen, så du ikke sidder med gryderne foran dig. Det gør det nemmere ikke at spise for meget.

Huskereglen for vægttab i Vegansk vægttab er, at højst 25 procent af din energi skal komme fra fedt, omkring 55 procent af din energi skal komme fra kulhydrat, og omtrent 20 procent af din energi skal komme fra protein.

Læs også: Vi har testet vegansk vægttab: “Min krop har det meget bedre, når den får overvejende grønt”

Anbefalet til dig