Er maskiner eller holdtræning mest effektivt?
SPONSORERET indhold

Maskiner eller holdtræning? Se hvad der er mest effektivt

Hvordan får du mest muligt ud af din tid i træningscenteret? Læs med her.

Af:: Mille Collin Flaherty og Jo Brand Foto: Alamy
02. okt. 2014 | Sundhed | ALT for damerne

Hvis dit udgangspunkt er, at du vil forbrænde mest muligt, kommer det helt an på, hvor god du er til at presse dig selv.

– Hører du til dem, der ikke har en god selvdisciplin, er holdtræning med en høj intensitet at foretrække. En instruktør kan gøre en stor forskel, når det kommer til at få folk til at præstere, og mange vil også synes, det er motiverende bare at møde op og gøre, hvad der bliver sagt, siger personlig træner og konceptkoordinator i fitness dk, Jesper Mølgaard. Han mener, at folk med manglende selvdisciplin risikerer at spilde deres tid på løbebåndet eller crosstraineren.

– Du kan sagtens stå i en time på løbebåndet og få så godt som ingenting ud af det, hvis du er typen, der stopper, så snart det bliver lidt hårdt, siger han.

Men formår du til gengæld at presse dig selv, er hans holdning, at løbebåndet ofte være at foretrække frem for hold-træning og de andre maskiner.

– På løbebåndet har du nærmest uanede muligheder for at presse dig selv.

Men hvordan ved du så, om du er typen, der er god til at presse dig selv eller ej?

– Dér er du nødt til at prøve noget forskelligt for at få en fornemmelse af, om du stopper så snart, det bliver ubehageligt, eller godt kan blive ved, selvom det gør lidt ondt.


Om maskinerne i træningscenteret:

Motionscyklen

Du bærer ikke din egen vægt, så cykling er ikke lige så effektivt som løb. Derfor skal du bruge længere tid på at forbrænde den samme mængde energi, som du ville gøre, hvis du løb på løbebåndet.

Løbebåndet
Her forbrænder du mest. Benene er en af vores største muskelgrupper, og de bærer hele kroppens vægt, hver gang du sætter en fod i jorden. Og det koster energi!

Romaskinen
Romaskinen er en af de bedste maskiner. Her bruger du både ben, ryg og arme og dermed masser af muskelkraft. Desuden skånsom for knæene.

Kilde: Personlig træner og konceptkoordinator i fitness dk, Jesper Mølgaard

LÆS OGSÅ: Efterårets bedste træning