Helle Smidstrup
SPONSORERET indhold

Tv-vært Helle Smidstrup: ”Jeg havde pludselig lidt svært ved at trække vejret”

Først en graviditet med svangerskabsforgiftning og derefter en med en blodprop fik tv-vært Helle Smidstrup til at se anderledes på sin egen sundhed. Efter de oplevelser kom sundhed til at handle om meget andet, end hvad der stod på badevægten.

Af: Simone Laursen Foto: Privat
06. mar. 2023 | Sundhed | ALT for damerne

For mig er sundhed i dag lig med, at jeg føler mig stærk. Det har især været vigtigt for mig efter, at jeg har haft to ret voldsomme graviditeter. Under den første fik jeg svangerskabsforgiftning, og i den næste fik jeg en blodprop.

Selvom det er fem år siden, har det klart betydet noget for, hvordan jeg ser på min sundhed i dag. Førhen var sundhed noget, som jeg kunne aflæse på badevægten, men nu handler det mere om, at jeg skal være stærk og rask.

Jeg havde pludselig lidt svært ved at trække vejret, da jeg var otte måneder henne i graviditeten med min yngste. Jeg tænkte, at det nok bare var en helt almindelig gene ved at være gravid.

Men heldigvis skulle jeg til lægen til en almindelig kontrol, og der fortalte jeg, at jeg havde døjet lidt med vejrtrækningsbesvær og ondt i det ene ben. Det var ikke gode tegn, sagde lægen, og så blev jeg indlagt. Der viste det sig, at jeg havde en kæmpe blodprop i den ene lunge.

Det var en rimelig stor forskrækkelse, at jeg pludselig havde en stor blodprop i lungen, samtidig med at jeg havde et barn i maven. Det var ret voldsomt. Efter det havde jeg det sådan, at man jo aldrig vidste, om der pludselig var noget, der ville ramme en, og derfor skulle min krop kunne stå imod lidt af hvert. Og så blev det ekstra vigtigt for mig at være stærk.

I dag laver jeg både yoga og cirkeltræning. Jeg går på et hold, hvor der bliver taget hensyn til kvindekroppen og til, hvad der passer bedst til den enkelte. Det betyder for eksempel, at man ikke laver mavebøjninger, når man lige har født.

Det mentale er også vigtigt for mig. Der føler jeg mig mest sund, når jeg har nogle timer alene derhjemme, mens vores fire børn er i skole og børnehave. Mit arbejde gør, at jeg har lidt skæve arbejdstider, og det trives jeg virkelig godt med.

Jeg har nemlig fundet ud af, at den der alenetid er ret vigtig for mig, fordi den giver mig ro, og så har jeg mulighed for at ordne en masse ting og forberede vores hus, så der ikke er totalt kaos, når børnene kommer hjem igen.

Det er guld værd for os, at jeg kan være hjemme i hverdagene, selvom det også betyder, at jeg nogle gange er væk i flere dage for f.eks. at dække Champions League. Men det betyder også, at vi ikke er i det der totalt stressede hamsterhjul. Det er virkelig dejligt, at man på den måde kan indrette sit liv, så man selv føler, at det passer bedst til en selv og ens familie.

Anbefalet til dig