Hvad gør man, når man elsker én, men begærer en anden?
Foto: Getty Er du glad i dit parforhold?

Hvad gør man, når man elsker én, men begærer en anden?

Åh nej. Jeg troede, at jeg bare ikke havde så meget lyst, men se nu der. Brysterne kommer i festhøjde, rumpetten svinger, og kinderne bliver røde helt af sig selv, når han (som jeg slet ikke skal røre med en ildtang) er i nærheden. Hvad gør man, hvis kærligheden går én vej, men begæret en anden?

1. Nyd din lyst 

Det at være tiltrukket af en anden end din kæreste er en ret almindelig menneskelig oplevelse. Slap af! Det behøver ikke betyde mere, end hvad du beslutter dig for.

Kan du have lyst til chokolade uden at spise det?

Det er samme princip. Så nyd, at du har lyst. At du kan mærke kroppen blive vakt til live, og at dine safter flyder. Ofte kan lyst give mere lyst.

Så sig ja til det, du føler, og leg med det. Det er nu, du hiver de sexede trusser frem, dyrker fantasien og måske endda inviterer ham, du elsker, på weekend væk fra børn, hverdag og pligter

2. Overvej dine handlinger 

Hvad er din relation til ham, du er tiltrukket af? Hvis den er flygtig, og tiltrækningen er rettet mod en, du sjældent ser, så fred være med det.

Dans grundigt en nat, og tag en taxa hjem alene. Men hvis det er kollegaen, du ser hver dag, har vi måske et problem. Vær klog her. Lyst og røde kinder skader ikke nogen, men utroskab gør. Så træd varsomt. At gå over grænsen, fordi lysten tog over, er ikke en handling, du kan fortryde dagen efter. Det er tværtimod en oplevelse, som kan ændre dit forhold for evigt og skille jer ad.

Selv hvis du lyver om sidespringet og aldrig gør det igen. For du ved, at du har løjet, og den byrde bliver din for evigt. Er du derfor blevet tændt af en, du ser jævnligt, så hold dig væk, hvis du inderst inde gerne vil ham, du allerede har. Tak universet for at give dig røde kinder og følelsen af at være 17 år igen, men agér med en visdom som en på 107. Lyst er dejligt.

Men er det værd at satse dit forhold for?

Læs også: 8 genveje til mere sjov i hverdagen

3. Skab frirum i dit parforhold

Nogle gange får vi lyst til en anden, fordi vi savner en del af os selv. Lyder det snørklet? Fyren med det lange hår, som rejser verden rundt, minder dig måske om din egen længsel efter at opleve andre kulturer. Om at være fri.

Så hvad længes du efter i dit liv?

Tænk over det. Giv dig selv mere af det. Nogle gange sker der også det, at vi pludselig får lyst til ham derhjemme, når vi tager væk fra ham. Begær trives ikke i hjørnesofaen med fredagsslik og fælles beslutninger om madplan.

Begær vil have frihed, følelsen af at være fri og plads til at drømme. Begæret lever, når vi mødes af et åbent blik og får lov til at mærke, hvem vi selv er. Brug derfor det forbudte begær til at skabe lidt plads. Hvem ved. Måske giver det dig også mere lyst til ham, du allerede har.

4. Er du glad i dit parforhold?

Hvis du oplever lyst til en anden, sætter det ofte spørgsmål ved det forhold, du allerede er i – og det kan være ganske sundt.

Så spørg dig selv: Hvor glad er jeg egentlig i mit parforhold?

Hvis du dybest set er ret glad, så tillykke. Nyd din uskyldige flirt, inviter lysten ind, og vær taknemmelig for, at du har en i dit liv, som du elsker at være sammen med. Hvis du derimod ikke er så glad, er det nu, du skal gøre noget ved det. Du bliver ikke gladere, mens du sidder og tjekker mails, mens han spiller golf, eller du fantaserer om pizzabudet. 

Så tag mod til dig, og begynd en samtale derhjemme om, hvad du savner og ønsker i jeres forhold. Spørg også ham. Husk, at det er okay ikke altid at svæve på lyserøde skyer. Og at vejen dertil ikke er at gå et andet sted hen, lukke af eller forsvinde. Det er at blive.

Læs også: Har du sagt tak til din kæreste i dag?

5. Er du tilfreds med sexlivet?

Hvis svaret er ja, så drik et glas champagne på fredag, og fejr det. Så kan du også tåle at have et lille crush på en anden, uden at det ødelægger jer.

Du kan med fordel også bruge oplevelsen til at få gang i lidt mere af det, du allerbedst kan lide, derhjemme. Hvis svaret er nej, så lad champagnen stå lidt endnu.

Kan du arbejde på, at I får sex, som er mere tilfredsstillende for dig?

Det håber jeg for jer, for sex er ofte vigtigt i et forhold, og jeg gætter på, at det også betyder noget for dig. Især nu, hvor du pludselig er blevet vækket og fuld af lyst. Tænker du, at dit forhold aldrig har været eller kan blive tilfredsstillende for dig seksuelt, har vi en udfordring. Så vil jeg opfordre dig til at drikke champagnen med en, du stoler 100 % på, og tale ud om emnet. For honey – du kan ikke leve uden sex og lyst.

Kærlighed vs. begær

Det er en skrøne, at kærlighed og begær altid går hånd i hånd. Man kan sagtens elske uden at begære. Ligesom man kan begære uden kærlighed.

Kærlighed er en følelse, der bringer mennesker tættere sammen, og som søger tryghed i relationen. Begær vokser ofte ved eventyr, spontanitet og en lille smule usikkerhed. Så hvis du oplever lyst til en anden end din kæreste, så lad være med at konkludere, at alle dine kærlige følelser for din mand er væk.

Daisy Løvendahl

Er personlig rådgiver, foredragsholder, har en kandidatgrad i filosofi og kommunikation og er forfatter til bøgerne ”Lev”, ”Elsk” og ”Dø”. Hun har stor erfaring med at guide sine klienter gennem det moderne livs udfordringer, så der er plads til både kærlighed, familie og karriere. Bor i København med sin mand og deres to børn.

Læs mere på Daisylovendahl.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Daisy Løvendahl, Parforhold, Kærlighed og Sex