sommervarme
SPONSORERET indhold

Kokosmælk, vandmelon + 5 andre tips til at køle af i sommervarmen

Her er de bedste tips til at håndtere de varme dage.

Af: Charlotte Bech Foto: getty
17. jul. 2017 | Sundhed | Hjemmet

▶ KØLENDE KARBAD.Tag et karbad med halvlunkent vand tilsat kølende, æterisk olie: Kom 5-10 dråber æterisk olie af pebermynte ned i 1 spsk. olivenolie. Hæld derpå olieblandingen ned i badevandet.

▶ VARME VÆSKER. Drik og spis noget, der er meget varmt som suppe eller urtete. Når kroppen mærker, at den bliver varmet op, vil den begynde at give slip på varmen, og man vil mærke en befrielse og føle sig lettet. For at kompensere for væskemangel kan man bagefterdrikke større mængder af væske, der har stuetemperatur.

▶ SALT. Sørg for at indtage lidt salt, for når du sveder, mister du salt. På meget varme dage kan det derfor være fornuftigt at indtage mad som oliven, avocado med salt på eller bouillon.

LÆS OGSÅ: Træthed, ømme muskler, hovedpine + andre tegn på, at du ikke drikker nok vand

▶ SPIS VANDMELON og andre søde og saftige frugter, for de giver fugt til kroppen og kompenserer dermed for væsketabet i varmen.

▶ KRYDDERURTEDRIK. Drik en kølende krydderdrik med friske krydderurter: Kog 1 liter vand med to breve pebermyntete eller tørrede urter af krusemynte. Lad det køle ned til stuetemperatur og tilsæt til sidst 2 spsk. ægte rosenvand. Drik det i løbet af dagen.

▶ KOKOSMÆLK. Prøv at drikke kokosmælk eller kokosvand – det virker afkølende og kan lindre i sommervarmen.

▶ SOL MED OMTANKE. Undgå solbadning omkring middagstid, hvor solens stråler er kraftigere. Solbadning er bedst før klokken ti om morgenen eller efter klokken 14 om eftermiddagen. Ophold dig ikke for længe i solen ad gangen for at undgå hedeslag.

Anbefalet til dig