Lærke Kløvedal fortæller om stress
SPONSORERET indhold

Lærke Kløvedal var sygemeldt med stress to gange – så tog hun en vigtig beslutning

At blive selvstændig og skrue ned for antallet af ugentlige arbejdstimer er noget af det bedste, Lærke Kløvedal har gjort for sig selv. Det fortæller hun i denne måneds Eurowoman.

Af: Marie Lodberg og Sara Wilkins Foto: Tine Bek
01. dec. 2021 | Sundhed | Eurowoman

Beslutningen om at blive selvstændig og arbejde hjemmefra er noget af det bedste, der er sket i Lærke Kløvedals liv.

Det siger hun i denne måneds Eurowoman, hvor hun forklarer, at hun i lange perioder har arbejdet meget mere, end hun reelt har haft lyst og overskud til:

”Jeg er uddannet filmproducer, og fra jeg var 20, til jeg blev 28, arbejdede jeg 60 timer plus om ugen. Så blev jeg uddannet journalist i 2013, jeg var alderspræsident på SDU i Odense, og så blev jeg fastansat på DR. Jeg supporterede bl.a. værter på Deadline og var redaktionschef på Quizzen med Signe Molde. Så var den oppe på 60 timer igen. Så sagde jeg op. Jeg ville ikke arbejde så meget, som jeg gjorde. Jeg begyndte at madanmelde, og da jeg stod uden job, opfandt jeg Det Sidste Måltid (Lærke Kløvedals podcast, red.), som jeg heldigvis fik solgt ind.”

Læs også: Lærke Kløvedal: "Jeg bryder mig ikke om at have gæster i mit hjem"

Sygemeldt med stress to gange

Livet som selvstændig har først og fremmest gjort det mere tydeligt for Lærke Kløvedal, hvor hendes energi bliver brugt bedst, forklarer hun i interviewet:

”Jeg har været sygemeldt med stress ad to omgange. Én gang, da jeg lavede film og én gang fra DR. I arbejdslivet er der ikke andre end dig selv, som passer på dig. Jeg har taget konsekvensen, for jeg vil ikke stå dér igen, og derfor blev jeg selvstændig. Jeg har fundet ud af, at jo mere halløj jeg skærer ud af mit liv, jo bedre har jeg det, og så gælder det jo om at definere, hvad halløj er. Hvad er forstyrrende støj? Og hvad er livgivende energi? For at finde ud af det, skulle der være stille i en periode, så jeg kunne lytte efter,” siger hun.

I det hele taget har Lærke Kløvedal lært, at man ikke nødvendigvis kan ændre tingene, dér hvor man er, men at man godt kan flytte sig fra de rammer, der æder den gode energi:

“Det er mig meget magtpåliggende at have det godt. Jeg har brugt meget krudt på at forsøge at ændre ting i mit liv, der ikke fungerede. Og fundet ud af, at jeg ikke nødvendigvis kan ændre tingene, men at jeg godt kan flytte mig væk fra de rammer eller de forhold, der gør, at jeg ikke har det godt. Der er ingen grund til at bruge hele livet på at være med i et game, hvor du altid er udkørt og altid løber efter et eller andet, som du knap nok når at definere, hvad er. Der er så mange andre fede games derude. Dejlige jobs, vidunderlige kærester. Brug energien der i stedet.”

Læs resten af interviewet fra denne måned Eurowoman, som er på gaden nu, hvor Lærke Kløvedal bl.a. fortæller, hvorfor hun sjældent spiser morgenmad og i perioder af dagen nærmest faster – og hvor hun løfter sløret for en stor romantisk hemmelighed…

Anbefalet til dig