Sif Orellana
SPONSORERET indhold

"Man skal ikke leve i fuld kontrol"

Kroppen skal bruges. Derfor er kogebogsforfatter Sif Orellana ret konsekvent, når det kommer til sine løbeture. Til gengæld er hun mere afslappet, når det gælder fredagsslik.

Af: Jo Brand Foto: Søren Gammelmark
22. jul. 2013 | Sundhed | ALT for damerne

MANDAG
Til morgenmad spiser jeg hjemmebagt brød uden mel, men med masser af gode nødder og frø. Jeg går efter princippet ”80/20”, så jeg prøver at spise sundt i hverdagene, og så skejer jeg lidt ud i weekenderne. Dagen bruger jeg på at arbejde, og så løber jeg en tur. Jeg er ved at træne mig op efter en pause. Hvilket vil sige, at jeg løber en tur på cirka fem kilometer hver anden dag. Jeg sidder jo en del ved computeren, så det er rart at få brugt og mærket kroppen.

TIRSDAG
Jeg laver hjemmelavet granola med kokosolie, speltflager, havregryn og meget andet godt, som jeg spiser oven på et glas acido. Acido er sundt for fordøjelsen, og så smager det godt! Derefter arbejder jeg på min madpakkebog, der udkommer efter sommerferien. Om eftermiddagen bowler jeg med ungerne. Sundhed er ikke kun motion og mad, det er også at investere tid i sin familie.

ONSDAG
Jeg laver proteinbarer med hampeprotein, og senere løber jeg fem kilometer på løbebåndet i Fitness World. Jeg ville elske at løbe langs stranden, men det regner, så jeg vælger altså løbebåndet. Jeg er medlem af Fitness World, da de har mange centre over hele landet, hvilket er godt, når jeg er på farten. Udover at bruge deres løbebånd er jeg også meget glad for deres flowyoga-hold.

LÆS OGSÅ på Fitliving.dk: 5 træningsfif, der holder maven fast

TORSDAG
Min mand har køkkentjansen om aftenen, men han bliver forsinket, så vi ender på Byens Burger med veltillavede burgers og pommes frites. Ikke en del af planen – men hvor smagte de dog godt! Og jeg har det strålende med at give los. Man skal ikke leve i fuld kontrol. Og sikke en skam det ville være, hvis jeg spiste burgeren, men ikke nød den…

FREDAG
Jeg løber, og om eftermiddagen bager jeg gulerodskage med ungerne. Det at stå omkring en røreskål og skabe noget sammen giver en følelse af samvær og nærhed. Aftenen ender foran fjernsynet med en skål fredagsslik – den har fulgt ungerne, siden de var helt små (og mig også), og de elsker den. Så selvom den ikke er så sund, skal den tradition have lov til at blive. En gang imellem indeholder den dog også sundt slik.

LØRDAG
Jeg tager et langt bad og smører kroppen ind i mandelolie. Det er et vidundermiddel, som jeg også bruger til at fjerne øjenmakeup med, og der er ingen skadelige ting i, det er ikke særlig dyrt, og man får en hud som en baby. Eftermiddagen byder på afslapning, læsning og gåtur, hvilket er ren restitution.

SØNDAG
Jeg går en tur på fire kilometer med familien. Men ifølge min aftale med mig selv, skal jeg jo løbe hver anden dag, hvilket er i dag, så jeg bliver stædig: Det nytter ikke at springe over, hvor gærdet er lavest, selvom jeg allerede har været ude at gå. Til gengæld siger jeg til mig selv, at hvis jeg bare får løbet en eller to kilometer er det fint. Og så ender det med at blive til fire. Når udgangspunktet er positivt, præsterer jeg bedre.

LÆS OGSÅ: Sådan spise du sundt om sommeren