Kvinde der løber
SPONSORERET indhold

Jeg vil gerne løbe et maraton, kræver det, at jeg skal omlægge min kost?

Drømmer du også om at gennemføre et maraton, kan du finde gode tips til din kost her.

Af: Redaktionen Foto: Getty
25. apr. 2019 | Sundhed | Fit living

Jeg vil gerne løbe et maraton, kræver det, at jeg skal omlægge min kost?

Måske. Det afhænger af to ting: Hvad du spiser nu, og hvad din træningsmængde- og intensitet er? Hvis du følger de officielle kostråd, generelt får nok at spise og træner tre gange om ugen, skal du ikke omlægge din kost. Du vil i så fald få rigeligt med kulhydrater og proteiner i kosten i forhold til din træning. Fokusér i stedet på at få styr på dit kost- og væskeindtag de dage, du træner i længere tid – specielt før og under løbeturen. Træner du mere end tre gange om ugen, skal du også have mere styr på kosten, da timingen og mængden af kulhydrater bliver vigtigere. (Ekspert Henrik Duer)

Læs også: Det sker der i kroppen, når du løber et maraton?

Hvilken træningsform er bedst, hvis jeg vil være stærk i min hverdag?

Vil du kunne klare hverdagens mange gøremål er en kombination af styrke- og konditionstræning, det du skal sigte mod. Når du styrketræner, så brug håndvægte, kettlebells og stænger – det er med dem, du bedst kan træne hverdagens bevægelser. Det kan du ikke på samme måde i maskiner. For sundheds- og energimæssige årsager vil jeg også anbefale, at du laver konditionstræning. Lav begge dele to til tre gange om ugen. (Ekspert Henrik Duer)

Bliver min træning mere effektiv med vibrationstræning?

Ved at træne på vibrationsmaskiner, altså maskiner som vibrerer let, mens du laver øvelser på dem, opnår du generelt ikke nogen særlig effekt af. I få afgrænsede situationer har forsøg vist, at vibrationstræning kan noget ekstra, men for en almindelige motionist, er der træningsmæssigt andre ting, der er meget vigtigere. Som at lære at løfte tunge ting ordentligt, få skabt gode træningsvaner, du kan holde, og få pulsen op. (Ekspert Anders Nedergaard)

Anbefalet til dig