Michelle har testet grøn juicekur: Er det en kur der dur?
SPONSORERET indhold

Michelle har testet grøn juicekur: Er det en kur der dur?

Juicekure er stadig på banen, og nu findes de også i helt grønne versioner kun med grøntsager. Vi har testet en tredages juicekur.

Af: Charlotte Wendt Jensen Foto: Klaus Rudbæk og Slowjuice Copenhagen
11. nov. 2019 | Sundhed | Fit living

Inden kuren

“Jeg føler, at jeg er klar til at gå på juicekuren, fordi jeg generelt lever meget grønt. Jeg er nysgerrig på min krop, og på hvordan den reagerer på forskellige fødevarer, og jeg er virkelig spændt på, hvordan den vil opføre sig på kun at få flydende kost.

Jeg har prøvet en lang række kure, men aldrig en juicekur, så jeg glæder mig. Normalt kan juice godt blive for sødt til mig, og mit blodsukker reagerer generelt kraftigt på frugt, så jeg er glad for, at det er en grøn juicekur.”

Kosten

“Juicerne smager virkelig godt, så jeg har ingen problemer med at få dem drukket. Det er rigtig lækkert, at der er citrus i flere af dem, så de bliver friske og ikke så tunge og bitre, som grøntsagsjuicer ellers kan blive. Den første dag går jeg sulten i seng. Jeg har et hulrum i maven, og det gør mig urolig, inden jeg skal sove.

Jeg har svært ved at falde i søvn. Jeg er vant til at spise, til jeg er mæt, så det er ikke særlig rart. Jeg tror, jeg har drukket dagens sidste juice for tidligt på aftenen og derfor er mere sulten.Næste morgen har sulten fortaget sig, som om kroppen har nulstillet sig i løbet af natten. I løbet af dagen mærker jeg sulten igen.

Jeg er træt og har en følelse af at være energiforladt. Jeg er lige begyndt på et nyt arbejde, og det er nok med til at gøre mig mere træt, og med de mange nye indtryk kan jeg mærke, at jeg mangler noget fedt eller andet, der kan give hjernen et boost. Jeg savner en håndfuld nødder.

Jeg er særligt sulten omkring middag og til aften, hvor kroppen er vant til at få et større måltid. Resten af dagen stabiliserer sulten sig. På den sidste dag begynder kroppen at vænne sig til kun at få flydende kost, og jeg lærer at navigere i de tanker, der dukker op, når jeg bliver træt. Jeg er stadig virkelig sulten, men fordi kuren kun varer tre dage, er det overskueligt at holde ud.” 

Læs også: Vi tester Suppekuren: "Jeg har tabt 4,6 kilo og særligt på maven"

Træningen

“Jeg dyrker en del yoga og har også undervist i hot yoga under juicekuren, og det gik super fint. Jeg føler mig ikke træt eller udkørt, tværtimod føler jeg en lethed i kroppen, når jeg bevæger mig, hvor jeg normalt kan føle mig dvask i kroppen, når jeg træner efter et almindeligt måltid.”

Det bedste

“Det er at mærke min krop på en anden måde. Det føles som en form for udrensning, selv om det reelt ikke er det, der sker. Jeg føler mig ikke tung på samme måde som efter mine normale måltider, og jeg kan tydeligt se og mærke på min krop, at jeg har været på kuren.

Min mave er helt flad, og jeg føler mig let. Det er interessant at mærke, hvor vant kroppen er til at spise på bestemte tidspunkter, og det har givet mig en opmærksomhed på mine normale vaner. Socialt har det været meget nemt at være på juicekuren. Folk er nysgerrige, og ingen har set skævt til mig.”

Læs også: Vi har testet sellerikuren: "Juicen har gjort en forskel for min fordøjelse"

Det sværeste

“Jeg er overrasket over, hvor meget kosten har indflydelse på mit energiniveau og mit humør, og hvor meget mindre jeg kan overskue, når jeg er i kalorieunderskud. Det gør noget ved kroppen både fysisk og psykisk. Jeg er overrasket over, hvor meget sulten svinger. Nogle gange er det helt okay, mens jeg andre gange pludselig føler en enorm sult.

Jeg har prøvet at mærke efter, hvornår jeg følte en reel sult, og hvornår det bare var en snacksult, men det er svært at navigere i, når jeg kun får flydende kost. Jeg har haft problemer med at falde i søvn, men har til gengæld sovet tungt, når jeg først gjorde det. Det har været hårdt at skulle præstere på arbejdet, og jeg følte mig særlig energiforladt foran skærmen.”

Efter kuren

“Jeg har tabt mig 1,8 kilo, og følelsen af lethed og renhed er det, der står klarest for mig efter kuren. Selv om jeg spiser sundt, har jeg normalt svært ved at fornemme forskellen mellem at spise mig mæt og spise, til jeg ikke er sulten mere. Den følelse har jeg lagt mærke til nu, og jeg har indset, at jeg ikke behøver at spise lige til min mæthedsgrænse for at have følelsen af at være tilpas i kroppen.

Det vil jeg tage med videre. Jeg kan godt finde på at tage en enkelt dag eller dele af nogle dage på juicekur igen for eksempel i begyndelsen af et nyt år eller op til sommerferien for ligesom at resætte kroppen og få den lette følelse, kuren giver. Jeg tror dog, at jeg vil supplere med et enkelt måltid eller nogle snacks for at højne energiniveauet, for det har jeg virkelig været udfordret på under kuren.”

Anbefalet til dig