Sundhedstips fra Ole Henriksen

Foto: Les Kaner

Sundhedstips fra Ole Henriksen

Ole Henriksen: Sådan får du perfekt hud

I Ole Henriksens nye bog finder du et hav af tips til, hvordan din hud kommer til at stråle. Da han i 1975 åbnede sin første hudplejeklinik i Los Angeles, stod han og rørte sine produkter sammen hjemme i køkkenet, og i bogen er der flere opskrifter på hudpleje, du selv kan lave. Her får du to af opskrifterne.

Kickstart din hud med mælkeisterninger
Ole Henriksen har et godt førstehjælpstip til dig: Giv din hud et øjeblikkeligt løft! Alt, hvad du behøver, er at fylde en isterningbakke med sødmælk og sætte den i fryseren – så simpelt er det. Selv hvis du har travlt, du er på vej ud ad døren til fest, og tiden er knap, så er dette et let og lynhurtigt tip, der vil gøre underværker for din ansigtskulør. Brug mælkeisterningerne så ofte, du har lyst. Ole Henriksen har dem altid selv klar i fryseren.

Sådan gør du
Vikl et lommetørklæde rundt om en mælkeisterning. Masser isterningen helt nede fra halsen, og arbejd dig opad mod ansigtet – du skal også helt op under øjnene. Blodcirkulationen i ansigtet vil øjeblikkeligt blive forbedret, og din hud vil få en sund glød. Mælkeisterningen virker opstrammende på dit ansigt og sørger for, at ansigtskonturerne virker mere markerede. Gentag massagen 3-4 gange i træk. Når du er færdig, skyller du med koldt vand, inden du går videre med din rutine (serum, fugtighedscreme og øjencreme). Bagefter har du måske slet ikke brug for foundation, men blot mascara og øjenskygge.

Avocado-ansigtsolie til tør og sart hud
Du skal bruge:

  • 2 spsk. avocadoolie – er rig på omega-3-fedtsyrer og giver huden de vigtige vitaminer: A, E, D, B1, B2 og K.
  • 10 dråber æterisk sandeltræsolie – er især god mod ekstremt tør hud.
  • 10 dråber æterisk jasminolie – er kendt som "kongen over alle blomster", virker dybt fugtgivende og gør sprængte blodkar mindre synlige.
  • 10 dråber æterisk lavendelolie – kan reducere rynker og er både antiseptisk, beroligende og helende.

Sådan gør du
Bland ingredienserne sammen i en glasskål, hæld olien via en tragt over i en lille flaske, og opbevar den køligt.Når du skal bruge olien, skal du først hælde en lille mængde ud i dine håndflader og fordele den lidt, inden du påfører den på ansigtet. Olien skal altid være det sidste, du påfører efter din hudplejerutine, fordi den hjælper med at binde fugten i huden. Alle olierne kan købes i helsekostforretninger – både på nettet og i fysiske butikker.

Baseret på bogen "Perfekt hud – Bliv din egen hudplejeekspert" af Ole Henriksen.

LÆS OGSÅ: Ole Henriksen ventede ti år på at få sit Green Card, fordi han var homoseksuel

LÆS OGSÅ: Ole Henriksen frygter én ting mere end noget andet

 

LÆS OGSÅ: Den bedste læbepomade: Den koster næsten ingenting, men er langt bedre end andre