Michael René
Foto: Alamy, m.fl. Michael René

Sådan afrimer du din fryser i 5 lette trin

Her er en guide til, hvordan du nemt afrimer din fryser, så den er klar til dine indkøb.

Vejret bliver køligere og du er måske allerede pakket ind i en stor frakke og iført både handsker og halstørklæde, mens du knokler med dine indkøb i denne travle og kolde tid. Du kommer glad hjem, men blegner, da du ser ned i din fryser, den er nemlig fuldstændig iset til og ligner en vinter på nordpolen. Du gentager for dig selv, den ordner jeg i morgen og lukker låget på fryseren.

Fryseren rimer naturligt til når skabslågen på frysedøren åbnes fra tid til anden, da luften inde i fryseren let udskiftes med den atmosfæriske luft udenfor fryseren, der har et naturligt højt vandindhold. Når frysedøren lukkes, iser vandet fra den atmosfæriske luft til is på dine fryseelementer og dine frostvarer. Her er en guide til, hvordan du nemt afrimer din fryser, så den er klar til dine indkøb.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Så ofte skal du gøre rent

Afrim din fryser

  1. Forbered afrimning af din fryser et par dage i forvejen og producer gerne en hel masse isterninger, som du kan bruge til at køle dine varer med, mens du afrimer din fryser.
  2. Sæt noget god musik på, hør noget radio eller arbejd i ro og mag, men gør det lidt hyggeligt derhjemme - lav en kop god te eller kaffe.
  3. Lav en stor pose med isterninger og flyt alle dine frostvarer ned i posen og fordel isen godt. Sæt den i køleskabet, hvis der er plads eller bind en knude på og sæt den udenfor i kulden. Der må bare ikke komme jord på dine frostvarer.
  4. Sluk fryseren, lad isen smelte, opsaml vandet og vask fryseren af med en blød klud eller svamp dyppet i varmt vand med opvaskemiddel. Skyl efter med koldt vand.
  5. Lad fryseren tørre og tænd fryseren. Når fryseren er kølet ned igen, flyt dine frostvarer retur til fryseren. Brug kulden fornuftigt, det er gratis energi.

Læs mere om miljø og rengøring på www.pletvæk.dk, hvor der også er gode tips til at fjerne pletter.

LÆS OGSÅ: Kakao hjælper din hygiejne på rette vej

Om Michael René

Fødevare- og hygiejneekspert hos Egmont og Politikens medier o.a.

Skribent på pletvæk.dk  –  Fjern pletter på pletvæk.dk. Lektor på Professionshøjskolen Metropol.

Læs mere om Michael René på michaelrene.com 

Se, hvad vi ellers skriver om: Rengøring og Køkken