Se tre veje til mere (og bedre) tid

Foto: Alamy Se tre veje til mere (og bedre) tid

Se tre veje til mere (og bedre) tid

Få ekspertens tre gyldne regler til mere tid i hverdagen.

1. Lav en gennemtænkt to do-liste, så du undgår at spilde tid på overspringhandlinger og unødvendige opgaver. Hver eftermiddag, inden du holder fri, skal du skrive alle de ting ned, som du skal og vil nå den næste dag. Lav en hurtig estimering af, hvor lang tid hver enkelt ting vil tage dig. Har du større opgaver, så bryd dem ned, så du ikke har nogen opgaver på listen, der tager mere end en til to timer. Læg til sidst dine estimeringer sammen og se, om din plan er realistisk.

Prioriter dine opgaver fra A til E. A er de ting, som du skal lave. B er de ting, som du bør lave. C er de ting, som ville være rare at lave. D er de ting, som du kan uddelegere til andre. Og E er de ting, som du helt kan slette. Har du for eksempel flere A'er, så prioriter disse ved at skrive A1, A2, A3 og så videre.

2. Skriv en tidsdagbog i minimum to dage og helst to uger. Her skal du skrive alt, hvad du laver i døgnets 24 timer, ned. Noter hver halve time, hvad du har brugt tiden på, så du ikke glemmer det. På den måde få du et uvurderligt overblik over, hvad du bruger din tid på, og hvordan du kan bruge den bedre. Måske går det op for dig, at du på arbejdet bruger to timer om dagen på overspringshandlinger, eller at du kan spare fire timer om ugen på at købe dine dagligvarer på nettet en gang om ugen frem for hver eftermiddag i supermarkedet.

3. Hold et ugentlig møde med dig selv, hvor du stopper op og mærker efter: Hvordan er ugen gået? Har du nået det, du ville? Er der noget, du kan gøre anderledes? Planlæg derefter den næste uge. Først når du ved helt præcist, hvad du vil med dit liv og kommer i kontakt med din passion og din kerne, kan du prioritere din tid.

Kilde: Dorthe Rindbo

LÆS OGSÅ: Her er de største tidsrøver i dit liv

Eksperten

Dorthe Rindbo er ekspert i personlig planlægning og arrangerer bl.a. workshops og foredrag om personlig effektivitet og tidsprioritering, derudover er hun forfatter til bogen "Travle kvinders guide til mere tid". Se mere på Dortherindbo.dk.