Slank i en fart: Tab 2 kilo på 1 uge
SPONSORERET indhold

Slank i en fart: Tab 2 kilo på 1 uge

Du har en uge, til du skal til en stor fest, men din kjole strammer lidt for meget på de helt forkerte steder. Bare rolig – der er råd for det, hvis du bider tænderne sammen og pukler målrettet. Personlig træner Lotte Arndal guider dig til at tabe et par kilo, inden ugen er omme.

Af: Missu Schneidermann Foto: iStock
01. okt. 2012 | Sundhed | ALT for damerne

Den bedste og sundeste vej til en slank krop er uden sammenligning en god og sund livsstil. Men når det er sagt, er der bare nogle gange, hvor man kan have brug for et quick fix og skal tabe sig i en fart. Lotte Arndal, der er personlig træner og indehaver af Arndal Spa, hjælper både kvinder og mænd til at få den krop, de altid har drømt om – og det er en længerevarende proces. Men indimellem kommer der kunder, som har brug for at tabe sig hurtigt i forbindelse med deres arbejde. For eksempel modeller, der har en stor opgave i Paris en uge efter, men som inden det skal slanke sig to cm i taljen, eller skuespillerinder, der skal slanke sig til en bestemt rolle.

− Det er ikke en strategi, jeg vil anbefale på lang sigt, for det vil ikke være sundt for dig. Men hvis du skal slanke dig lige nu og her, kan det sagtens lade sig gøre. Du skal bare huske, at du kun kan gøre det en enkelt uge og gerne som en form for kickstart og inspiration til en bedre og sundere livsstil, siger Lotte Arndal.

Her giver hun dig sin opskrift på en to kilo slankere krop på en uge. Forbered dig på, at det bliver hårdt – som i virkelig hårdt.

Lotte Arndal lavede kuren til en model, der skulle lave en bikinireklame, og den virkede upåklageligt.

1. Powerwalk eller jog hver morgen – og hver aften
For at få din krop til at smide så meget som muligt, skal du dyrke masser af motion og forbrændende træning. Højintens motion giver en klar forbedring på sigt, men fordi denne uge handler om at få din krop til at tabe sig hurtigt og få dig til at se slankere ud med det samme, skal du træne med lav til medium intensitet. Hvis du træner med høj intensitet, og du ikke er vant til det, kan dine muskler føles pumpede og fulde af blod og syner ikke slankere, end da du begyndte.

Det betyder, at du skal powerwalke eller jogge, alt efter hvilken form du er i til at begynde med. Og du skal gøre det 1-1½ time hver morgen. Og 1-1½ time hver aften. Jep, 2-3 timers konditræning om dagen.

Læs også: Få maksimal effekt ud af din træning

2. Træn muskler hver dag
Når du har så kort tid til din mission, handler det ikke om at øge iltoptagelsen, men om at tabe dig hurtigt. Derfor skal du træne hele kroppen igennem og lave mange repetitioner med meget lav vægt, så du sveder, men ikke pumper dine muskler op. Du skal presse dig selv, men ikke syre til. Du kan sagtens bruge dit normale træningsprogram, skru blot ned for vægten. Du skal gøre det hver dag hele ugen.

3. Drik kun vand
... og ok, også lidt urtete, men intet med kalorier i. Husk at drikke masser af vand mellem måltiderne, så du bliver mæt på ingen kalorier.

4. Sov mindst 8 timer hver nat
Når du vil slanke dig, er det vigtigt, at du sover rigtig meget. Det vil sige minimum otte timer. Du regenererer nemlig fysisk, når du sover. Desuden hjælper søvnen til, at du ikke ophober væske i kroppen. En veludhvilet krop binder ikke væske på samme måde som en træt krop, og udover at du ikke buler ud af væske, bliver din hud flottere.

Læs også: Denne kur gav et vægttab på 10 kilo

5. Spis kun kød og grøntsager
Din kost denne uge skal allerhelst kun bestå af kød og grøntsager – og intet andet. Det vil sige, at du heller ikke må få nogen dressing (ikke engang den nok så sunde olie/eddike-dressing).
Hvert måltid skal bestå af 100 gram hvidt kød – hvid fisk, f.eks. torsk, kylling eller kalkun – og dertil grøntsager i en mængde, der fylder 1-2 gange så meget på tallerkenen som kødet. Grøntsagerne må meget gerne være dampede, da det er nemmere for din mave at nedbryde.
Du skal spise dette måltid mindst fire gange om dagen, gerne fem, også selv om du ikke er sulten. Din krop har brug for proteinet, som holder din forbrænding oppe.
Hvis du er mere sulten, for eksempel om morgenen, er det ok med en lille portion havregrød lavet på vand. Det giver lidt mere brændstof til dagen.

Farvel, oppustede mave
Du vil opleve, at du ikke vil have oppustet mave i denne uge, hvis du følger Lotte Arndals guide. Det er, fordi du ikke spiser brød, sukker og mælk, som i store mængder giver luft i maven. Og så selvfølgelig også fordi du ikke spiser så meget, som du plejer. Bonus med bonus på!

Læs også: Dét kan en personlig træner give dig