Sov godt i varmen: Drop IKKE nattøjet
SPONSORERET indhold

Sov godt i varmen: Det her skal du IKKE gøre

Vi har samlet 3 uundværlige råd fra søvneksperterne til dig der også er desperat efter en god nats søvn i sommervarmen.

Af:: Mi Skjold Brix
29. jul. 2014 | Sundhed | ALT for damerne

Med nattetemperaturer op til 20 grader de seneste par uger, har det været et kapløb med tiden og temperaturen at få en god nattesøvn. Der. Er. Simpelthen. For. Varmt! Kom et skridt tættere på en saglig tur til drømmeland med disse 3 tips fra søvneksperterne:

Råd #1
Den mest effektive måde at køle dit trætte og søvnklare korpus ned på, er ved hjælp af en blæser. Ganske enkelt. Og nedkølingen kan være skæbnesvanger for din rejse til drømmeland, fordi kroppen fra naturens side skal falde en halv grad i temperatur, førend du er klar til at sove, men er det for varmt, vil kroppen i stedet bruge en masse energi på at regulerer kropstemperaturen og det kan blandt andet være med til at holde dig vågen. Peg blæseren i retning af dine kinder, de fungerer som en god varmeventil! Du kan også hopper under den kolde bruser for at opnå den kølende effekt, der gør dig klar til søvnen.

Råd #2
Det dummeste, du kan gøre, er at smide nattøjet, mener nogle eksperter, forudsat, at dit nattøj er af naturlige materialer og ikke kunststof. I sidste ende får du det nemlig varmere. Pyjamasstoffet suger sved fra din krop, og det giver en koldere følelse og gør det mere komfortabelt. Til gengæld kan du roligt droppe både dyne, lagen og diverse tæpper!

Råd #3
Sov på nederste etage, hvis du har flere at vælge i mellem. Varmen stiger til vejrs, og det vil derfor altid være køligere at opholde sig på første etage. Har du ikke lige flere etager at boltre dig på, kan en madras på gulvet også hjælpe, ifølge Dr. Matthew Edlund. Og så kan du trøste dig med, at det faktisk er godt for kroppen at få én dårlig nats søvn om ugen. Det viser forsøg på mus. Det ruster kroppen til at stå i mod stress. Lidt ligesom at brække en arm – der hvor bruddet er, bliver kroppen ekstra stærk. Så hurra for det..


LÆS OGSÅ PÅ DAILYMAIL.CO.UK: Can't sleep in heat?
LÆS OGSÅ PÅ TV2.DK: Sådan sover du godt i varmen
LÆS OGSÅ: Sådan sover du godt