stine troest

Foto: Henrik Adamsen Stina Troest giver dig her sine 4 favoritøvelser til en stærk krop

Stina Troest TRX-øvelser

Stina Troest: 4 TRX-øvelser til en stærk krop

Løbetræning handler ikke kun om kilometer i benene. Stærke, eksplosive ben og et trænet core er mindst lige så vigtigt for resultatet. OL-hækkeløber Stina Troest viser her sine favorit TRX-øvelser.

LUNGES MED KNÆLØFT

GENTAGELSER: 3 x 10 – pr. side
TRÆNER: Lår, balder og balance
SÅDAN GØR DU: Sæt den ene fod gennem begge stropper og den anden fod langt frem, så begge ben er bøjede, og der er en 90 graders vinkel i forreste knæ. Træk nu bagerste knæ frem foran kroppen, imens du strækker forreste ben som vist på billederne. Sørg for at holde spændingen i overkroppen, så den er ret under hele bevægelsen. Gentag 10 gange, og skift så side.

SIDEPLANKE MED HOFTELØFT

GENTAGELSER: 3 x 20 – pr. side
TRÆNER: Core og talje
SÅDAN GØR DU: Sæt en fod i hver strop, og tag udgangspunkt i en sideplanke på albuen. Spænd godt op i dit core og bækken. Kør nu hoften op og ned 20 gange i et roligt tempo, før du skifter side.

MOUNTAIN CLIMBERS

GENTAGELSER: 3 x 30
TRÆNER: Mave, ryg og kondition
SÅDAN GØR DU: Tag udgangspunkt i en plankeposition på strakte arme. Sørg for, at skuldrene er lige over hænderne, og spænd godt op i dit core og bækken. Det skal føles, som om du skal kappe strålen, mens du tisser, samtidig med, at du spænder imod en mavepuster. Træk nu skiftevis knæene ind under dig selv, imens du holder spændingen. Kør gentagelserne i så højt tempo, du kan.

JUMP SQUATS

GENTAGELSER: 3 x 15
TRÆNER: Ben, balder og kondition
SÅDAN GØR DU: Tag en strop i hver hånd, og hav udgangspunkt i en squatposition. Vær opmærksom på, at hele foden er i gulvet, overkroppen ret og vægten tilbage på hælene. Lav nu et eksplosivt afsæt op i luften, og hold overkroppen ret under hele bevægelsen. Land på hælene. Så snart fødderne får kontakt med underlaget, skal du give efter i knæene og skubbe hoften bagud, så du ender i din udgangsposition og lander så blødt som muligt. Gentag 15 gange i så højt tempo, som din teknik tillader.

Se, hvad vi ellers skriver om: Træning, Balleøvelser, Maveøvelser og Træningsprogram