træn med anne bech
Anne Bechs 5 øvelser til en stærk krop

træn med anne bech

5 øvelser: Stærk og tonet krop med Anne Bech

Er der et særligt område på din krop, der driller? Hvor kiloene især klumper sig sammen? Så sæt ind med Anne Bechs enkle øvelser til mave, lår, balder og arme, og få de bedste tips fra træningsekspertens helt nye bog „Tab dig hvor du vil”.

1. FÅ KROPPEN OP I GEAR

BONUS: En god allround pulsøvelse, som får gang i hele kroppen.
SÅDAN GØR DU: Løb på stedet, mens du holder afstand mellem fødderne. Sørg for at komme godt op med fødderne, så du nærmest sparker dig selv bagi.
ANTAL: 3 x 30 sekunder (eller 60 skridt).


2. KLASSIKER TIL MAVEN


BONUS: Lav den klassiske øvelse „planken” i en variation med knætræk, som sætter ind mod de stædige kilo på maven.
SÅDAN GØR DU: Stå i en planke med strakte arme og hænderne lige under skuldrene. Spænd godt i maven, træk så højre knæ mod venstre albue, sæt foden tilbage, og gentag med venstre knæ.
ANTAL: 3 x 20 stk. (10 med hvert ben).

TIP! God koordination giver mindre mavefedt
Hvis dit fedt primært sidder på maven, er det vigtigt, at du laver øvelser, der stiller krav til din koordination og styrker din kropsbevidsthed. Så genskaber du den gode kontakt mellem kroppens over- og underdel, og den harmoniske krop vender tilbage.

SE OGSÅ: Sådan kommer du nemmest af med de genstridige kilo på maven

3. LØFT TIL LÅRENE


BONUS: Gå til kamp mod de overflødige på lårene med dette liggende benløft.
SÅDAN GØR DU: Læg dig på siden, og sæt albuen i gulvet. Før det højre knæ ind foran dig, og stræk benet diagonalt tilbage. Sænk benet igen. Spænd godt i balden hele tiden. Gentag øvelsen 20 gange med det samme ben, før du skifter side.
ANTAL: 3 x 20 stk. på hvert ben.

TIP! Sandheden om store lår
Med stor sandsynlighed er du genetisk disponeret for at have store lår. Så forvent ikke, at du kan træne dig til tændstikben. Til gengæld kan den rigtige træning gøre din kropsform mere symmetrisk og lårene både slankere, mere velformede og fastere.


4. OPSTRAMMER TIL ARMENE

BONUS: Med lidt hjælp fra en stol kan du tone de slappe – og måske lidt buttede – mormorarme.
SÅDAN GØR DU: Sæt dig på kanten af en stol med fødderne lidt fremme. Placér hænderne på stolens sæde ved siden af dine lår, og lad fingrene pege fremad. Læg vægten på dine hænder og arme, og løft numsen ud over kanten. Bøj så i armene, og stræk op igen.
ANTAL: 3 x 20 stk.

TIP! Dine arme sladrer om din sundhed
Vi tager alle på forskelligt. Men når vi kvinder tager på, viser fedtet sig næsten altid på triceps, altså bag på armen. På den måde er armen en slags sladrehank, når det kommer til vægtøgning, så her kan du altid se, om du burde leve sundere eller behandle dig selv bedre.

SE OGSÅ: Lotte Arndal: Træn din krop 10 år yngre

5. BOOST TIL BALDERNE

BONUS: Fyld to 2-litersflasker op med vand – så er du klar til at bekæmpe de ekstra kilo på numsen.
SÅDAN GØR DU: Stå med en vandvægt i hver hånd. Tag et langt skridt til højre. Sæt venstre ben bagved, og „nej” dybt, så knæene kommer ned i 90 grader. Stræk benet igen, kom op i startpositionen, og gentag øvelsen til modsatte side ved at tage et skridt til venstre.
ANTAL: 3 x 20 stk.

TIP! Vink farvel til appelsinhuden
Vil du gerne af med appelsinhuden, handler det om at spille på alle tangenter: Sørg for, at du har så lidt fedt på kroppen, som du kan. Optimér din udrensning. Få en god blodcirkulation i området.
SE OGSÅ: Dit ansigt afslører alt om din sundhed

Få en flot krop på 10 uger

I „Tab dig hvor du vil” forklarer fitnessekspert Anne Bech, hvordan du kan tabe dig lige præcis de steder på kroppen, du selv ønsker. Med kostplaner og træningsprogrammer kan du på 10 uger få lækre arme, fladere mave, slankere lår og en mindre numse.
Anne Bech, Tab dig hvor du vil, Gyldendal, 284 sider, 250 kr. Udkommer 27. marts.


SE OGSÅ: 17 myter om din træning

SE OGSÅ: Få drømmekroppen med interval