Vi har testet kuren Lean in 15 - hurtigt i form
SPONSORERET indhold

Vi har testet kuren Lean in 15 - hurtigt i form

15 minutter. Mere behøver du ikke for at blive sund og stærk ifølge Joe Wicks, der er personlig træner i England og hjernen bag kuren Lean in 15 – hurtigt i form. Den går ud på, at det kun skal tage 15 minutter at træne og lave mad, ligesom han vil have dig til at spise mere og træne mindre.

Af: Charlotte Wendt Jensen Foto: Klaus Rudbæk
04. mar. 2019 | Sundhed | Fit living

Andrine Elle har testet kuren i 14 dage: “Min grønne horisont blev udvidet”

Det krævede planlægning for Andrine Elle at få gjort morgenmaden grønnere og mere rig på protein, men hun fik hurtigt både morgenmåltidet og resten af kurens principper ind på rygraden, og den nye måde at spise på gav hende en helt ny mæthedsfornemmelse.

Inden kuren

“Jeg har de fleste af madvarerne i skabet, så det eneste, jeg gør, inden testen begynder, er at læse bogen. Det er virkelig rart, at kuren er så nem at gå til. Jeg kender mig selv godt nok til at vide, at hvis jeg skal ud og købe en masse særlig mad eller bestille det hjem fra nettet, så er det ikke noget for mig. Det kræver alt for meget forberedelse.”

Kosten

“Om morgenen plejer jeg at spise havregryn eller yoghurt med mysli, men nu starter jeg dagen med spinatpandekager og æg, og det smager virkelig godt. Jeg er sygeplejerske, og mine mødetider skifter meget, så det kræver planlægning at få maden lavet aftenen før, så jeg kan tage det med på arbejde. I begyndelsen er morgenmaden en omvæltning, men det bliver hurtigt en vane for mig. Det samme gælder frokosten, hvor jeg normalt spiser rugbrød med pålæg, men hvor jeg nu skal planlægge de dage, hvor jeg selv har mad med.

Til gengæld er det nemt at følge kurens principper de dage, hvor jeg får mad på arbejdet og spiser sammen med patienterne. Jeg plejer primært at spise oksekød og kylling, men nu spiser jeg også meget æg, tun og torskerogn og rigtig meget grønt. Der er frit valg på grøntsagshylden, og min grønne horisont bliver udvidet. Jeg føler mig godt mæt, og min mæthed er stabil dagen igennem, så jeg føler ikke den samme trang til at snacke, som jeg plejer. Normalt småspiser jeg lidt frugt og chokolade i løbet af dagen, men den solide morgenmad med proteiner og grønt, gør mig mæt, og jeg har heller ikke særlig stor trang til sødt om aftenen.”

Læs også: Det mener eksperterne om kuren Lean in 15

Motion

“Normalt træner jeg fem gange om ugen, en blanding af kredsløbs- og styrketræning, og det forsætter jeg med. Jeg prøver dog også den 15 minutters HIIT-træning, der er med i bogen, og jeg kan sagtens mærke, at jeg laver noget. Min puls ryger op, og jeg bliver forpustet. Jeg kan godt lide at træne, fordi det er et pusterum for mig, men ellers er det perfekt, at du kan få træningen overstået på kun 15 minutter.

Forfatteren lægger vægt på, at træningen skal være realistisk. Den tilgang kan jeg godt lide. Hellere starte småt ud og få en succesoplevelse end at planlægge fem ugentlige træninger, der går i vasken. Princippet om at spise mange kulhydrater efter træning motiverer mig til at komme af sted, fordi jeg glæder mig til at komme hjem og få rugbrød, pasta eller kartofler, som jeg er glad for. De bliver min gevinst.”

Det bedste

“Kuren er simpel og let at gå til, og maden er mad. Fordi det hele er så overskueligt, føler jeg mig ikke presset, og jeg har lyst til at gennemføre. For mig er mad en meget social ting, så det betyde rigtig meget, at jeg også kan følge principperne, når jeg er sammen med andre. Forfatteren lægger ikke på nogen måde op til, at jeg skal have dårlig samvittighed over at gå ud, så det gør jeg et par gange, og så forsætter jeg blot igen til næste måltid eller dagen efter. Jeg kan godt lide hans teori om, at det handler om, hvordan jeg har det i kroppen.”

Det sværeste

“Jeg er dårlig til at lave madplaner, så den største udfordring er at få planlagt mine måltider, særligt morgenmaden, som jeg laver aftenen før for at tage den med på arbejde. Jeg synes, det er tydeligt, at forfatteren ikke er dansker, for opskrifterne skiller sig en del ud fra de ting, jeg normalt laver. Der er for eksempel en del retter med and og lam, men så har jeg byttet lidt ud i ingredienserne. Det kunne være rart med endnu mere inspiration til maden.”

Efter kuren

“Jeg vil forsætte med at spise mere grønt og protein til morgenmad. Tidligere blev jeg ofte sulten kl. 11, men det har jeg ikke oplevet i løbet af de 14 dage. Samtidig føler jeg mig mindre sulten til frokost, så jeg spiser mig ikke for mæt.

Jeg har følt mig sund på kuren, når jeg har siddet der med min spinatpandekage til morgenmad, så der er også noget psykisk ved at ændre madvaner, som er rigtig rart. Jeg kommer ikke til at følge principperne til punkt og prikke, for det er en dyr måde at leve på. Min kæreste er på SU, og det bliver for svært at få det til at fungere på vores madbudget. Jeg har tabt ét kilo på 14 dage, og det synes jeg er ret overraskende, fordi jeg både har været til fødselsdag og på en bytur.”

Anbefalet til dig