Kvinde med energi

Foto: Getty Få mere energi med zoneterapi. Her er fire punkter, du skal kende.

Zoneterapi og energi

Tryk dig til mere energi: Her er 4 punkter, du skal kende

Er dine energidepoter også i bund, så hjælper zoneterapeut Katrine Birk os med at fylde dem op. Se her, hvilke fire punkter, du skal trykke på for at booste din energi.

Føler du dig tappet for energi? Så er der hjælp at hente ved at trykke de rette steder på kroppen. Du kan nemlig trykke dig til mere energi med zoneterapi og akupressur – prøv selv med 4 skønne punkter fra Katrine Birks bog ‘Tryk & Glad Kvinde’.

Punkt 1-ny.jpg

Punkt 1: Kvikker dig op

Mange oplever at få et enormt energiboost ved at massere dette punkt, Nyre 27, fordi både dette punkt og hele nyremeridianen er energimæssigt forbundet til hjernen og derfor kan friske den op, når du føler, at der ligger en tyk tåge over dit hoved. Prøv det om eftermiddagen, når energien har det med at dykke.

Her finder du punktet:

Det sidder i den lille fordybning lige under dit kraveben og ved siden af brystbenet. Det sidder på begge sider af kroppen, og du kan sagtens massere begge sider på samme tid.

Punkt 2-ny.jpg

Punkt 2 : Hjælper på spændinger

Hvis du er træt og måske også lidt stresset, har du sikkert tendens til at spænde op omkring hoved og nakke, og det dræner dig endnu mere for energi. Denne lille øvelse med at strække tæerne kan både give et energiboost, når du føler dig tung og træt, men også lindre hovedpine, spændinger i nakken og skuldersmerter.

Sådan gør du:

Brug dine fingre til at trække dine tæer først i den ene, så den anden retning. Stræk gerne to tæer ad gangen, og stræk dem også gerne i forskellige retninger, hvis det føles rart.

Punkt 3-ny.jpg

Punkt 3 : Energi til hele kroppen

Træthed, dårligt humør og tung i kroppen – det hele kan lindres med denne øvelse, hvor du skal klappe hele kroppen igennem. Den fungerer som et kæmpe energiboost til hele kroppen, så prøv den om eftermiddagen i stedet for det sædvanlige kaffe fix.

Sådan gør du:

Bøj dig frem og klap først dine ben nedefra og op. Klap så underben, knæ, lår og baglår. Ret dig op og fortsæt til baller, underliv, mave, bryst, ryg, skuldre, arme, hænder, hals og hoved. Du må gerne kunne mærke klappene, men det skal ikke gøre ondt, og i ansigtet kan du nøjes med at duppe med fingerspidserne.

Punkt 4-ny.jpg

Punkt 4 : Styrke og energi

Dit øre afspejler hele kroppen på samme måde som hænder og fødder i zoneterapi og akupressur. Ved at nusse og massere dine ører kan du derfor sende energi til alle dele af din krop. Som bonus giver øremassage energi og styrke til kroppen, når den har brug for de, men kan også få den til at falde til ro og slappe af, hvis det er det, den har brug for.

Sådan gør du:

Massér dine ører med cirkulerende tryk, strygninger og små vrid – det skal føles dejligt, og kom gerne gennem hele øret, både uden på og indeni. Træk også gerne i øret, ned, til siden og op. Dine ører vil sikkert blive varme - det er al den dejlige energi!

Sådan gør du

  • Tryk og massér gerne hvert punkt i cirka 1-3 minutter, men mærk altid efter, og hvis det ikke føles rart, stopper du bare før.
  • Hvor hårdt du skal trykke, kommer an på, hvad der føles rart for dig, og nogle kan bedre lide et hårdt tryk, mens andre har brug for et blidere tryk.
  • Og husk, at punkterne sidder på begge sider af kroppen.

Om Katrine Birk

7897c6e542224457b92aed99b8c29abc_640.jpg

Katrine Birk er Danmarks førende formidler af zoneterapi og akupressur til hjemmebrug og har fået stor succes med bogserien Tryk & Glad.

Hun er lige nu aktuel med bogen Tryk & Glad Kvinde, som er smækfuld af guides til at trykke og massere sig fri for fx stress, træthed, menstruationssmerter, overspisning, PMS og oppustet mave.

Læs mere på katrinebirk.dk og på Instagram @katrine_birk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Zoneterapi og Energi