Ugens sunde tips: Ny slankebog: Kulhydrater er ikke forbudt
SPONSORERET indhold

Ugens sunde tips: Kulhydrater er ikke forbudt

Kæmper du med at undgå "farlige"kulhydrater? Ny bog bringer dem tilbage på spisebordet.

Af: Christina Bølling Foto: Diverse
01. maj. 2014 | Sundhed | ALT for damerne

Kulhydrater er ikke forbudt
Sunde fedtstoffer, masseraf protein og gode kulhydrater. Det er ifølge en af Sveriges førende ernæringseksperter Fredrik Paulún opskriften på en sund, slankekost. Hans svenske bestseller "LCHQ" bliver nu udgivet på dansk og i modsætning til de fleste andre kure lige nu, lægger hans vægt på, at man også spiser kulhydrater, selvom man er på kur, de er nemlig vigtige for at kunne nedbryde fedt og proteiner. Ud over en grundig gennemgang af kostprincipperne er bogen fyldt med opskrifter, der gør det nemt at spise næsten som du plejer – bare sundere.
"LCHQ"af Fredrik Paulún, 199,95 kr.

Ny træningsform: Reformer
Er du en af dem, der kæmper med både kedsomhed og en lav smertetærskel, når du styrketræner i et center? Så forstiller vi os, at du vil blive lige så begejstret for reformeren, som vi er. Reformer – det sjove alternativ til styrketræning. En reformer? Ja, det er en træningsbænk udviklet særligt til pilates med belastning, et sæde, der kan glide og nogle stropper, man kan holde fast i. Glem alt om pilates, som du troede, det var, det her er hårdt – og efter 12 uger kan du se resultater, siger træner Lisser Frost-Larsen, der underviser hos Senses i Købehavn. En times reformertræning koster 149 kr. Læs mere på
Senses.dk.

Derfor elsker du mad, der knaser
De fleste af os ved jo godt, at peanuts, kage, croissanter og chips ikke rigtigt tæller som sunde snacks, men de fleste af os havner også igen og igen i situationer, hvor vi fuldstændigt ignorerer det. For vi kan nok så mange gange høre, at grøntsagsstave er et sundt alternativ, men når lækkersulten tager over, virker en gulerod bare ikke. Og dog. For i USA har en gruppe forskere fundet ud af, at noget af det vigtigste, når vi har lyst til en bestemt madvarer er, hvordan den føles i munden. Vi har ikke nødvendigvis lyst til chips, men vi har lyst til noget, der knaser – eller noget cremet eller noget fedt. Så næste gang, du bliver overvundet af en trang til at spise noget bestemt, så prøv et af alternativerne herunder:

Du har lyst til: Noget der knaser
Spis:
mandler ✔
wasabinødder ✔
kålchips ✔

Du har lyst til: Noget cremet
Spis:
kartoffelsuppe ✔
guacamole ✔
peanutbutter ✔


LÆS OGSÅ: Sådan undgår du 7 typiske løbefejl