Zoneterapi: Tryk hovedpine, forstoppelse og stressen væk
SPONSORERET indhold

Zoneterapi: Tryk hovedpine, forstoppelse og stressen væk

Hovedpine, hormonelle ubalancer og stress – noget de fleste kvinder på et eller andet tidspunkt døjer med, men med blide tryk og massage kan du faktisk selv lindre ubehaget. Se her, hvordan du slipper af med de mest almindelige gener.

Af: Sofie Winther Askgaard Foto: Jacqueline Fluri
17. apr. 2018 | Sundhed | Hendes Verden

FÅ HAS PÅ HOVEDPINEN

FÅ HAS PÅ HOVEDPINEN

Her skal du trykke: Dette punkt kaldes ”giv slip”-punktet, fordi det kan løsne mange ubalancer. Du finder det mellem tommel- og pegefinger nede i det bløde kød, og du er ikke i tvivl, når du rammer det, da det ofte føles meget ømt.

Sådan virker det: Det er ét af de mest kendte akupressurpunkter, fordi det har så god virkning mod alle former for hovedpine og migræne. I det hele taget er det godt til at lindre alle former for ubehag omkring hovedet, dvs. også ondt i ørerne, bihulebetændelse eller tandpine. Bonus: Det virker også godt mod forstoppelse, da det netop hjælper kroppen med at give slip.

SLIP NAKKESPÆNDINGERNE

SLIP NAKKESPÆNDINGERNE

Her skal du trykke: Denne zone sidder rundt omkring hele leddet på din storetå, og du skal have fat under, over og på siderne af tåen. Du kan også trykke eller gribe fat om storetåen og lave cirkler med den i både den ene og den anden retning for at løsne godt op i nakkeleddene.

Sådan virker det: Det er godt at massere, hvis du har ondt i nakken eller er stiv i nakken og har spændinger, fx fordi du sidder dårligt foran computeren. Ved at massere her får du løsnet omkring musklerne ved både nakken og halsen. Bonus: Det virker også ved at skabe luft i halsen, hvis du fx døjer med astma.

FOREBYG FORKØLELSE OG SYGDOM

FOREBYG FORKØLELSE OG SYGDOM

Her skal du trykke: Du skal have fat i ”lungezonerne”, som sidder på den store trædepude lige under tæerne. Du kan massere med dine hænder, eller du kan stå op på fx en lille sten, så den masserer zonen.

Sådan virker det: Det er godt til alle lungerelaterede lidelser som hoste, forkølelse, astma og lungebetændelse. Og så er det også effektivt i forhold til at forebygge influenza.

SKRU NED FOR STRESS

SKRU NED FOR STRESS

Her skal du trykke: Dette punkt kaldes ”stresspunktet”, og det sidder lige under håndleddet, tre fingres bredde under håndleddet ovre mod din lillefinger. Her skal du finde en lille fordybning mellem knoglen og den ene sene, som du kan trykke ned i.

Sådan virker det: Det er med til at lindre al slags stress i kroppen. Hvis du fx er fysisk stresset og har hjertebanken, vil det kunne hjælpe og berolige, men det er også godt til at lindre angst, nervøsitet og panik. Bonus: Hvis du sveder tran om natten, fx på grund af overgangsalderen, vil det også hjælpe at behandle på stresspunktet.

FØRSTEHJÆLP TIL FORSTOPPELSE

FØRSTEHJÆLP TIL FORSTOPPELSE

Her skal du trykke: Du finder punktet under knæet på ydersiden af dit ben, fire fingres bredde under den nederste del af dit knæ og cirka en tommelfingers bredde væk fra knoglen ud mod ydersiden af benet.

Sådan virker det: Dette punkt kaldes også ”mavepunktet”, fordi det er fantastisk til alle gener, som stammer fra fordøjelsen, så uanset om du er forstoppet, har diarre, eller er oppustet, kan det hjælpe.

Bonus: Det er med til at booste dit immunforsvar, når du behandler fordøjelsesproblemer, da en stor del af vores immunforsvar sidder i tarmene.

MOD HORMONELLE UBALANCER

MOD HORMONELLE UBALANCER

Her skal du trykke: Hormonpunktet eller ”kvindepunktet”, som det også kaldes, finder du på indersiden af dit ben, fire fingre over den inderste ankelkno. Det sidder i det bløde kød lige bag skinnebensknoglen, og det føles ofte ømt.

Sådan virker det: Det skaber balance i dine hormoner, uanset hvad du døjer med. Det kan være menstruationssmerter, PMS, hormonelle hovedpiner eller gener i forbindelse med overgangsalderen.

SLUT MED KVALME OG KØRESYGE

SLUT MED KVALME OG KØRESYGE

Her skal du trykke: Kvalmepunktet sidder omkring håndleddet på undersiden lige i midten. Hvis du måler tre fingre fra kanten af dit håndled, sidder punktet der, hvor din tredje finger lander, mellem de to sener.

Sådan virker det: Det virker mod alle former for kvalme, uanset om det skyldes graviditet, sygdom eller fx køresyge. Som bonus er det også et beroligende punkt, hvis du samtidig er stresset.

TIP

Nogle gange kan det føles ubehageligt at massere sig selv, når man har kvalme, og her kan du i stedet bruge en kuglepen eller en pind til at trykke blidt mod punktet.

GODT MOD ONDT I RYGGEN

GODT MOD ONDT I RYGGEN

Her skal du trykke: Denne zone kaldes ”rygsøjle-zonen”, fordi den har direkte forbindelse til hele rygsøjlen. Den løber fra det yderste led i storetåen og hele vejen ned langs indersiden af foden og ud til hælen. Ved storetåen får du fat i nakkehvirvlerne, og helt nede ved hælen får du fat i lænd og haleben.

Sådan virker det: Det giver energi til hele rygsøjlen og ryggen at massere på denne zone, og det er med til at lette og lindre rygsmerter. Har du mest ondt nederst i ryggen, skal du have fokus omkring hælen. Sidder dine smerter øverst i ryggen, skal du have mere fokus omkring storetåen.

TIP

Du kan tage fat med begge hænder om foden og lave twists, så du vrider dine fødder en smule fra side til side – det giver samme effekt.

Anbefalet til dig