At smide dig på sofaen kan sagtens være et nytårsforsæt, som giver dig mere overskud næste år.
SPONSORERET indhold

Smid dig på sofaen og 9 andre tips til mere overskud i 2016

Få 10 overraskende bud på, hvordan du får mere overblik og overskud i 2016 fra personlig rådgiver og forfatter Daisy Løvendahl.

Af: Redaktionen Foto: Rune Lundø
29. dec. 2015 | Livsstil | ALT for damerne

Af: Daisy Løvendahl, personlig rådgiver, forfatter og klummeskribent

KLUMME: Det er så let at stå forført af champagne i festligt lag og ønske, at det næste år bliver året, hvor ... - Indsæt selv det, du går og ønsker. Jeg har selv prøvet at tælle ned fra 10 og springe ind i det nye år overbevist om, at dette år ville blive året, hvor jeg endelig blev den meget sejere person, som jeg gerne ville være.

Indtil jeg holdt op med det. I stedet begyndte jeg at bruge en halv dag i slutningen af december på at lægge min strategi og hele tiden spille med mig selv som indsats. De store forandringer sker alligevel ikke ved, at man ønsker dem, men ved, at man modigt og kærligt giver liv til dem. Derfor vil jeg dele 10 metoder til at få det overblik og det overskud, som det kræver at mestre en travl hverdag med både kærlighed, familie og karriere.

De 10 metoder er ikke hurtige fiks, der garanterer, at dette bliver det bedste år i dit liv, men 10 ideer, du kan bruge til at blive klar på, hvad der er vigtigt, til at få handlet på det og til at fejre hverdagen mere.

LÆS OGSÅ: 3 råd, til dig der vil have en hverdag, du elsker

1. Lav en strategi
I stedet for en masse ønsker om, hvad der kunne være dejligt det næste år, så drop de ønsker og brug i stedet tre timer i dit eget selskab til at blive ultraklar på, hvad der er vigtigt for dig. Når du ved, hvad det er, kan du meget nemmere handle på det og skabe et år, der afspejler dine værdier og din passion. Vov at tænke både stort og småt i din strategi, for livet skal have plads til både små hverdagsting og lidt vildere ambitioner.

2. Brug dine styrker
Den positive psykologis forskning viser, at alle mennesker har en række topstyrker, og at vi både kan mere og har det bedre, når vi bruger dem. I stedet for at ærgre dig over, at du ikke er vedholdende eller har selvkontrol, så brug de styrker, du har, i alt, hvad du møder. Der er ikke meget, du ikke kan ved bare at være dig og bruge dig selv, præcis som du er.

3. Se verden fra en anden vinkel
Når hverdagen bliver lidt kedelig, eller tankerne kører i ring, så skift perspektiv. Det kan du selvfølgelig gøre i dit sind, men du kan også helt fysisk skifte perspektiv. Hop op på bordet, kig op mod himlen, når du er ude, eller spis middag på gulvet i skrædderstilling. Det lyder måske fjollet, men man skal ikke undervurdere styrken i at turde gøre noget skørt og se, at verden på den måde rent faktisk viser sig fra en anden side.

4. Tal med en, du holder af
Drik en kop kaffe med en ven, gå en tur med dit barn, lav en skype-aftale med en veninde, eller ring til din mormor og få en sludder. Selv om det nogle gange kan føles umuligt at få tid til med en stram kalender, kan det give virkelig meget at tale med en, man holder af, og lige vende dagen. Husk dog, at små beskeder og digital kontakt ikke er det samme som en ordentlig samtale, selv om det også er godt.

5. Nyd din krop
Vores krop kan alt for nemt blive noget, der bare skal fungere, og som vi ikke rigtigt giver opmærksomhed. Det er super ærgerligt, for kroppen er også kilde til stor nydelse og glæde. Husk derfor at give din krop kærlighed ved at gå en tur, lave nogle strækøvelser, svede til tung træning eller bare danse helt alene, når ingen kigger. Tag et bad og nyd det varme vand, eller smør din krop ind i olie. Når du sætter din krop fri, påvirker det også dit sind.

LÆS OGSÅ: Sådan glemmer du aldrig igen: 9 eksperttips til at huske bedre 

6. Smid dig på sofaen
Hvis du er træt, så hold op med at gøre mere. Det er alfa og omega at respektere sine egne grænser og give sig selv den ro, man har brug for. Smid dig derfor med god samvittighed på sofaen, slip tankerne, og træk vejret. Du kan eventuelt berolige dig selv med, at den ro, det giver, kommer igen som ny energi, når du tillader dig at give slip og lade op.

7. Arbejd igennem med god samvittighed
Store ambitioner udleves ikke uden hårdt arbejde og en vedholdende indsats. Så når du er trukket i arbejdsskjorten og gerne vil have noget fra hånden, så slip den dårlige samvittighed over, om det nu er okay at lade farmand eller tante Anna være sammen med børnene, eller om du er egoistisk ved at melde fra til din venindes brunch. Du er i gang med at arbejde, og det bliver langt sjovere, når du gør det med god samvittighed.

8. Indret verden mere efter dig selv
Nogle gange kan de vildeste ting faktisk godt gå op, selv om man ikke skulle tro det, når man indretter verden efter sine egne behov. Hvem siger, at man ikke kan være mor til klokken 9.30 to dage om ugen eller være på arbejde til klokken 23 om onsdagen? Vov at være krævende, og bed om, hvordan du gerne vil have verden omkring dig indrettet.

9. Værdsæt det, du har
I stedet for at længes efter noget andet og irritere dig over dine hullede sneakers eller din køkkendør med afskallet maling, så se efter det, du værdsætter. Alle de ting, som vi ville ønske, var anderledes, er måske bedre, end vi lige husker på. Fortæl dem, du spiser med, hvad du værdsætter ved dem, og husk at give dit engagement lige der, hvor du er.

10. Brug tid med dig selv
For at kunne alt det, du gerne vil, og for at kunne være noget for alle dem, du holder af, skal du også huske at være alene. I en hverdag med mange mennesker og mange ting, der skal nås, er det nemt at glemme at bruge tid med sig selv, men det er super vigtigt at have sig selv med på rejsen. For uden en fornemmelse for, hvor man er, og et nærvær med sig selv, ryger de andre ting også nemt.

LÆS OGSÅ: Glem aldrig dine veninder. Heller ikke når du bliver voksen 

LÆS OGSÅ: Lizettes søn fik kræft som 1-årig: "Jeg ville bare skilles, når det var slut!"

LÆS OGSÅ: 3 ting, du bør vide om mænd og sex