En 100-årig sexolog er ikke i tvivl om, hvorfor vi har mindre sex i dag.
SPONSORERET indhold

100-årig sexolog: Derfor har vi mindre sex i dag

Problemer med sexlivet er et hyppigt tema i medierne. Det kan en 100-årig sexolog godt forstå. Ifølge hende er vores moderne livsstil nemlig med til at sabortere vores sexliv.

Af: Tine Brødegaard Foto: Alamy
26. aug. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

Sexologen Dr. Shirley Zussman har i løbet af sine 100 år som kvinde oplevet alt fra fri sex i 1960’erne til udviklingen mod en stadigt mere stresset hverdag, hvor vi ikke desto mindre har masser af tid til at tjekke smartphonen og nettet.

- Det største problem er manglen på begær, siger hun til Time.com.  

Shirley Zussman praktiserer stadig som sexolog og har efterhånden 50 års erfaring i den metier, go når hun skal pege på den største udfordring, som vores sexliv møder i dag, er det er uden tvivl travlhed.

Den dræber nemlig vores sexlyst, mener Shirley Zussman.

- Der er grænser for, hvor meget energi og begær og tid du kan give en person, når der er dette pres for at tjene penge, at være direktør, at købe et sommerhus, folk vil have mere og mere. Begær kræver en vis mængde af energi.

Ud over travlhed, er vores smartphones en af de store trusler mod et godt sexliv.

- Jeg er chokeret over den manglende forbindelse mellem mennesker på grund af iPhones. Der er mindre berøring, mindre snak, mindre holden om hinanden, mindre af at se på hinanden. - Vi har brug for berøring for at føle os ønskede og elskede. Det mangler så meget i vores generation, siger Shirley Zussman til Time.com.

Se videointerviewet med Shirley Zussman på Time.com her: