Film i 2015
Inherent Vice er en af næste års mest hypede film

De bedste film i 2015

15 film, du skal glæde dig til at se i 2015

2014 har været et godt filmår, vi har væltet os i gode biograffilm og film, der kan streames hjemme fra sofaen. Men 2015 ser endnu mere lovende ud og byder på alt fra Tarantino til Terminator. Du kan se frem til at få genoplivet dinoerne fra Jurassic Park og tage på rejse igennem følelsesregistret i Pixars kommende animationsfilm Inside Out - der er meget at se frem til i biografmørket næste år!
Inherent Vice
Udover at have en af de flotteste filmplakater i nyere tid, er 'Inherent Vice' en af de film som filmanmelderne og filmentusiasterne venter sig mest af i det nye år. Og det er med god grund! Den Paul Thomas Anderson instruerede film er baseret på kultforfatteren Thomas Pycnhons roman af samme navn fra 2009.

I filmen følger vi hovedpersonen, den private efterforsker Larry "Doc" Sportello, spillet af Joaquin Phoenix, som forsøger at efterforske ekskærestens forsvinden. Udover Phoenix er rollelisten prydet med interessante navne som Reese Witherspoon og 'Donnie Darko'-skuespillerinden Jena Malone, som begge gør et gevaldigt comeback i det nye år.

Men også stærke kort som Josh Brolin, Owen Wilson, Katherine Waterston, Benicio del Toro og Maya Rudolph. Denne her film emmer af 'The Big Lebowski' og Tarentinos 90'er klassikere, vi glæder os!

Filmen har dansk premiere d. 12 februar 2015Star Wars – The Force Awakens
Du behøver ikke være 'Star Wars'-fan for at glæde dig til den næste film i rækken. Denne gang får vi nemlig alle sammen lov til at starte på en frisk. Handlingen i 'The Force Awakens' finder sted 30 år efter Darth Vaders død, og det giver mulighed for helt nye karakterer og en lidt mere selvstændig handling.

Det eneste, der indtil videre er blevet afsløret om den nye Star Wars film er, at Luke Skywalker og Han Solo, skal bekæmpe de mørke kræfter, der truer med ufred.
Vi får både lov til at se mere velkendte ansigter som Mark Hamill, Carrie Fisher og Harrison Ford, men også nye og unge talenter som Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Adam Driver ('GIRLS') og John Boyega, som er den stormtrooper, du kan se i ørkenen i traileren.

Dansk Premiere d. 17 februar 2015Inside Out
Hvis du har et ømt punkt for Pixars animerede film, kan du godt begynde at glæde dig til deres næste film i rækken. Denne gang er det nemlig menneskelige følelser, som er temaet, og alle vores følelser har selvfølgeligt fået hver deres lille bitte figur, der bor inde i den lille pige Joy's hoved. Vi glæder os til at tage den følelsesmæssige rutsjebanetur igennem Pixars fantastiske animerede univers.

Dansk premiere d. 27 august 2015The Hateful Eight 
Vi elsker Tarentino - ikke mindst på grund af hans fremragende valg af musik i sine film. 'The Hateful Eight' har samme westernvibe som Django Unchained, og handler om dusøjærgere i tiden efter den amerikanske borgerkig. 'The Hateful Eight' får premiere i efteråret 2015, men den præcise dato er ikke offentliggjort endnu.
Kurt Russel spiller hovedrollen (John The Hangman) Ruth og Samuel L. Jackson spiller den sorte dusørjærger Major Marquis Warren.


Dansk premiere i efteråret 2015The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 
'Hunger Games'-filmene portrætterer et samfund, hvor reality-tv samfundet er blevet sat på spidsen, når de magtfulde kræfter i The Capital tvinger teenagere fra forskellige distrikter til at kæmpe en dødelig kamp for at holde sig i live i det livetransmiterede Hunger Games.

Jennifer Lawrence spiller den rebelske Katniss Everdeen, der trodser The Capital og skal kæmpe for at rede hendes ven og modstander Peeta og trodse The Capitals magtposition, denne film er den sidste film i Hunger Games serien.

I

Dansk premiere d. 11 november 2015 Far From the Madding Crowd
'Far From the Madding Crowd' er en af næste års helt store kærlighedsfilm er instrueret af vores egen Thomas Vinterberg og baseret på Thomas Hardys store litterære mesterværk fra 1874 om en kvindes kærlighed til tre mænd. Carey Mulligan spiller hovedrollen som Bathsheba Everdene, og hende kan vi ikke få nok af.


Dansk premiere d. 23 april 2015Jurassic World
Det er 22 år siden, at Jurassic Park blev vist i biograferne, og nu får vi et gensyn med forlystelsesdinosaurerne og deres nye spektauklære forlystelses ø Jurassic World, hvor de besøgende kan komme tættere på fortidens store dyr.

Men selvfølgeligt er der en skør forsker, der kommer til at lege lidt for meget med sine reagensglas og skabe en helt nye dræberdinosaur, som selvfølgeligt løber løbsk og for alt i verden skal fanges, inden den dræber alt, den møder på sin vej. Vi glæder os til at lade os forskrække i biografsæderne. 

 

Dansk premiere d. 11 juni 2015

Cindererella/ 'Eventyret om Askepot'

Der er blevet lavet en del versioner af eventyret om Askepot gennem tiden. Blandt andet en film med sangerinderne Whitney Houston og Brandy, og næste år kommer der endnu en Disney filmatisering, dog ikke animeret. 

 

Lily James, som du måske kender fra den britiske successerie Downton Abbey, spiller Askepot. Og udover hende tæller filmens rolleliste Cate Blanchett som den onde stedmoder, Helena Bonham Carter som den gode fe og 'Game Of Thrones'-stjernen Richard Madden i rollen som den charmerende prins. 


Dansk premiere d. 12 Marts 2015Terminator: Genisys
Hvis du ikke er til Askepot, prinsessenykker og romantik, så kan du gå og glæde dig til at Arnold Schwarzenegger "is back". Filmen forgår i år 2029 og handler om John Connors kamp mod maskinerne.

Emilia Clarke spiller filmens kvindelige hovedrolle, så hvis du er fan af dragernes moder, Daenerys Targaryen også kendt som Khaleesi fra 'Game Og Thrones', kan du godt glæde dig til at se hende folde sig ud i Terminatorfaget.

Dansk premiere d. 9 juli 2015The Little Prince
Vi glæder os til at se denne franske animationsfilm, der er baseret på Antoine de Saint-Exupéry fine og tidsløse roman 'Den lille prins' fra 1943.

Vi ved godt traileren er på fransk, men stemningen i den går lige i hjertet. Og vi glæder os til at drømme os væk til barndommens uskyldige drømmelandskaber, når denne lille perle rammer de danske biografer.

The Trainwreck
'Knocked Up'-instruktør Judd Apatow står bag komiske talenter som Lena Dunham, og er en af de vigtigste skikkelser indenfor de amerikanske komediefilm.

I hans næste filmprojekt har han slået pjalterne sammen med komikeren Amy Schumer om filmen 'The Trainwreck', som er basseret på Amy Schumers eget liv. Filmen skulle være fyldt med upassende og sort humor og rollelisten tæller navne som Tilda Swinton, Daniel Radcliffe og rapperen Method Man.Jane Got a Gun
En anden af næste års store girl power-film er filmen 'Jane Got A Gun' med Natalie Portman, som spiller en stærk kvinde i Det Vilde Vesten, der hævner sin mands død. Ewan McGregor spiller overfor Portman, og vi har altså savnet ham lidt på filmlærredet.Love and Mercy
Biopicgenren er en farlig filmgenre, det kan nemlig ende rigtigt kikset, når filmens verden skal forsøge at filmatisere store personligheders livshistorier. Nogle biopicfilm ligner sketches fra 'Live fra Bremen' og rammer aldrig helt det, de prøver at ramme af tidsånd og storhed. Vi håber ikke, det er tilfældet med denne biografiske film om hjernen og hjertet bag The Beach Boys, selveste Brian Wilson.

Wilsons krøllede hjerne har skabt nogle af verdens mest tidsløse sange og filmen foregår i 1960'erne og handler om Wilsons store musikalske succes og hans psykiske problemer, som opstod efter en blomstrende periode med psykedeliske eksperimenter, der selvfølgeligt indbefattede en del stoffer. Paul Dano spiller rollen som Brian Wilson.

Imens du venter på trailer og film, kan du se denne her dokumentarfilm om Brian Wilson

  Crimson Peak
Denne gothiske film har nok en af årets lækreste rollelister, både hunky Charlie Hunman, Jessica Chastain, Tom Hiddleston og Mia Wasikowska spiller med i filmen om en ung nygift kvinde, der opdager, at hendes mand ikke er den, hun troede, han var.Suffragette
Suffragerterne banede vejen for kvinders stemmeret i 1920'ernes England, og så har selveste David Bowie skrevet en sang om dem.

Surffraggeterne var en gruppe kvinder, der kæmpede for kvinders stemmeret igennem en række happenings og strejker, og det gik bestemt ikke stille for sig. Meryl Streep, Helena Bonham-Carter og Carey Mulligan spiller alle store roller i filmen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur