Emma Stone og Ryan Gosling i filmen La La Land.
SPONSORERET indhold

6 film du bør se næste år

Disse film glæder vi os til i 2017.

Af:: Christina Andreasen Foto: REX/Shutterstock
20. dec. 2016 | Livsstil

Intet er bedre i disse kolde vintermåneder end at putte sig under et varmt tæppe, smække benene op og indhente alle de film, du ikke fik set i årets løb. Men inden længe har en masse nye film premiere, så der kan vi anbefale at få varmen i de danske biografsale i stedet. Her er seks film, som du kan glæde dig til i 2017.  

LÆS OGSÅ: Her er årets mest googlede ord i Danmark

1. Fifty Shades Darker

Endelig kommer efterfølgeren til storhittet Fifty Shades of Grey, som udkom i 2015 og indtjente mere end 571 millioner dollars. Sidste film sluttede med, at Anastasia Steele (stadig spillet af Dakota Johnson) afviste sin hemmelighedsfulde milliardær og SM-elskende kæreste Christian Grey (Jamie Dornan). Men som traileren til anden film i rækken afslører, er de to slet ikke færdige med hinanden, om end deres forhold nu står overfor nye udfordringer i form af bl.a. Christians ekskærester og Annas nye chef, som hurtigt fatter mere end almindelig interesse for hende. Traileren lover os flere mysterier – bl.a. ser vi spøgelsesagtige figurer i soveværelset og ikke mindst en meget sexet påklædt badescene, imens en kvindestemme spørger: ”Tror du, du er den første kvinde, som har forsøgt at redde ham?” Det tør vi vist godt gætte på, at Anastasia ikke er. 

Premiere 9. februar – lige op til Valentinsdag. 

2. Jackie 

Natalie Portman siges allerede nu at stråle i rollen som en af de mest kendte amerikanske førstedamer nogensinde, Jacqueline Kennedy. I filmen følger vi hende i dagene lige efter, hendes mand, præsident John F. Kennedy, bliver skudt og dræbt på åben gade i Dallas, Texas, siddende i en bil med Jackie ved sin side. Ofte viser filmen dog også glimt tilbage fra de tidligere dage fra Det Hvide Hus før ulykken, hvilket skaber en mosaisk struktur hele vejen igennem fortællingen. En nøglescene er, da Jackie lige efter drabet vasker sin mands blod ud af håret, kæmper for at få de blodige strømpebukser af og lægger sig i sengen alene.   

Premiere 12. januar.

3. Skønheden og udyret

Langt om længe kommer live action-versionen af Disneys animationsklassiker ”Skønheden og udyret” med tidligere Harry Potter-skuespiller, feminist og UN Women Goodwill-ambassadør Emma Watson i hovedrollen som Belle. Her er der dømt eventyr og Disney-nostalgi for alle pengene, og vi vil elske at tænke tilbage på vores egen barndom og genopleve så velkendt et eventyr. For fortællingen er den samme som klassikeren; den unge, smukke, bogglade Belle forelsker sig i udyret, som med tiden viser sig at være prins.

Premiere 16. marts. 

4. La La Land  

Med Ryan Gosling og Emma Stone i hovedrollerne samt Los Angeles aka La La Land som setting kan denne musical-film næsten ikke skuffe. Filmen handler om Mia, som arbejder på at blive skuespillerinde men egentlig mest serverer kaffe for filmstjernerne, og Sebastian som er jazz-musiker og ernærer sig ved at spille musik på diverse barer. Traileren er en overflod af musik og melankolsk stemning, der på mange måder bringer os følelsesmæssigt tilbage til 1950’ernes USA. 

Premiere 23. februar. 

5. Natdyr (Originialt: Nocturnal Animals) 

Den eneste thriller på vores liste er filmen ”Natdyr” produceret af modeskaberen Tom Ford, som også stod bag den roste film fra 2009 "A Single Man". Hovedrollerne spilles af Amy Adams og Jake Gyllenhaal og handler om Susan Morrow, som er en ulykkelig kunstgalleriejer, bl.a. fordi hendes ægteskab med den flotte, men distancerede forretningsmand Hutton er køligt og uden kærlighed. Men noget sker, da hun en dag modtager en roman, som er skrevet af hendes eksmand for mere end 20 år siden - og som hun selv er hovedperson i. ”Natdyr” er en kunstfilm med et basalt hævnplot og foregår i Texas. Denne film er vist dermed ikke for helt sarte sjæle. 

Premiere 5. januar. 

6. Skønheden i alt (Originalt: Collateral Beauty)  

”We are here to connect. Love. Time. Death,” starter Will Smith med at sige i filmens trailer. Han spiller den succesrige reklamedirektør Howard Inlet fra New York, som oplever at miste sit barn og derefter trækker sig helt tilbage. Han sover seks-syv timer om ugen, går rundt som en zombie og skriver breve – ikke til andre mennesker, men til universet i form af døden, kærligheden og tiden. Disse tre begreber bliver personificeret i filmen. Resten af rollelisten er stjernespækket med navne som Edward Norton, Naomie Harris, Helen Mirren, Keira Knightley, Michael Pena og Kate Winslet, og der går allerede rygter om, at denne film godt kan trække nogle af de helt store awards hjem.  

Premiere 25. december. 

 

LÆS OGSÅ: Her er julens 24 bedste film 

LÆS OGSÅ: 11 ting der trendede i 2016

LÆS OGSÅ: Her er de 10 mest romantiske øjeblikke i SKAM