Joan Ørting podcast
SPONSORERET indhold

Joan Ørting og Anders Lund Madsen i samtale om lyst: ”Jeg går ikke rundt og er liderlig hele tiden”

Den kendte sexolog har sat sit eget sexliv i bero, mens hun venter på at møde den rette mand – og det bliver ikke via Tinder, afslører Joan Ørting i en snak med Anders Lund Madsen om vores seksuelle lyst i en podcast fra Talk Town. Her giver hun også sit bedste råd til at bevare lysten i et parforhold.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Michael Stub/Anthon Unger/Her & Nu
10. jul. 2020 | Livsstil

I mere end 22 år har hun sat fut i vores samtaler om sex og lyst på lagnerne, men i disse år er der faktisk meget stille hjemme i soveværelset hos Joan Ørting, efter hun blev single.

Det afslører den populære sexolog i en samtale om den seksuelle lyst med Anders Lund Madsen. Han har nemlig sat sig for at blive klogere på emnet i et afsnit af sin podcast ’Fedeabes Forklaringer’, som du finder i app’en Talk Town.

Ifølge sexologen handler det ikke om, at hendes lyst er forsvundet for altid, men at – især kvinder – med alderen kan opleve, at der er et skifte i, hvad der tænder lysten til sex.

– Kvinder kan godt sætte den (lysten, red.) lidt på behold. Nu har jeg selv været single længe, og så går jeg ikke rundt og er liderlig hele tiden eller kigger frækt på alle mænd i verden. Så ryger den bare lige ned. Så ordner jeg min have i stedet for og planter blomster, forklarer hun.

Joan Ørting er i dag 60 år og bor alene, efter hendes tidligere samlever, Carsten, gik fra hende en lørdag for fem år siden.

LÆS OGSÅ: Joan Ørting blev forladt: "Jeg sad en lørdag, og pludselig sagde Carsten: 'Jeg går'"

Sex fylder dog stadig masser hos Joan Ørting. Hun snakker med egne ord om emnet "hver eneste dag" – og selv når hun har fri, er det også dét, der fylder i fritiden, men på en anden måde.

– Mens jeg går og laver haven, hører jeg om sprøjteorgasmer og forskellige ting på podcast. Altså jeg bliver bare ved. Jeg ved ikke, hvorfor jeg er så nørdet på det område. Men det er lige præcis inden for det seksuelle område, at der er så mange muligheder for at udvikle os. Det er så vildt et område, siger hun.

Sådan bevarer du lysten  

På Anders Lund Madsens spørgsmål om, hvad der er mirakelkuren til at få lyst og sex tilbage i et parforhold, er Joan Ørtings svar da også helt klart:

– Det er at være nysgerrig og fx spørge: "Hvor kommer din lyst fra?" Nogen får lyst gennem materialer, altså de har en fetich. Nogen har lyst i det øjeblik, at de bliver rørt ved, de behøver ikke engang øjenkontakt, mens andre har brug for øjenkontakt, søde ord og en connetion. Nogen har lyst til porno, hvor de kan sidde og kigge på andre, der gør det. Vi har forskellige døre og indgange til lyst, og det kan ændre sig gennem livet. Derfor kan vi ikke fortsætte med at gøre det sammen igen og igen gennem tyve år i et parforhold, understreger hun.

Hun fortæller også i podcasten, at hun stadig selv er åben for at møde en ny mand, men vi kommer ikke til at se Joan Ørting på diverse dating-apps.

– Jeg håber, at jeg en eller anden dag - eller det tænker jeg, at det sker nok - så møder jeg én midt i at have det sjovt, men jeg skal ikke på Tinder og alt sådan noget der.

Bliv meget klogere på emnet 'lyst’ i samtalen mellem Anders Lund Madsen og Joan Ørting i det nye afsnit af ’Fedeabes forklaringer’. Hvad er lyst? Hvor kommer den fra? Og hvor går den hen?

LYT TIL AFSNITTET HER.

Fedeabes Forklaringer logo.jpg

Anbefalet til dig