”Jeg er stadig chokeret over, at folk synger med på mine sange”
Foto: TMWRK Anna Lunoe har spillet på de helt store festivaller i USA, blandt andet Coachella og EDC Las Vegas. Fredag rammer hun den fynske festival Tinderbox.

Dj Anna Lunoe: ”Jeg er stadig chokeret over, at folk synger med på mine sange”

Electronic dance music er domineret af mænd, men den halvt danske dj Anna Lunoe er brudt gennem glasloftet. Hun spiller på de helt store scener rundt i verden. Fredag rammer hun Tinderbox.

Hun var den første kvindelige dj nogensinde på hovedscenen. 100.000 mennesker stod derude foran og ventede på hende.

- Det var først en time, inden jeg skulle på, at det gik op for mig, at jeg var den første kvinde, og det var måske meget godt, for det ville have været for meget pres. Nu kunne jeg ikke nå at lave noget om, jeg måtte bare give det alt, jeg havde.  Jeg havde det sådan, at lige meget hvordan det gik, så havde jeg vundet – alene fordi jeg stod der. Jeg var brudt gennem glasloftet, fortæller Anna Lunoe i dag tre år efter den dag på USA’s største festival for elektronisk musik, EDC Las Vegas.

Det er morgen i Los Angeles, hun har lige pakket sine kufferter og sidder med sin mand og ét-årige datter på den lokale kaffebar, da ALT.dk fanger hende på telefonen. De bliver i USA, mens Anna Lunoe tager til Danmark, hvor hun fredag skal spille i Tusindårsskoven på Tinderbox.

- Jeg har i flere år gerne villet spille på en dansk festival. Jeg glæder mig til at optræde for min familie, de kommer til at være der alle sammen.

Anna Lunoes far er dansker, og som barn tilbragte hun ferierne i Danmark med sin farmor, der tog hende med på kanalrundfart i København, på fiskemarked i Kerteminde og stod i spidsen for en iskold dukkert på juledag.

- Hun lærte mig at sætte pris på, hvordan tingene bliver gjort. Hun gjorde alting på en bestemt måde, hun havde en tanke med alt og var altid elegant. Hun lærte mig at påskønne den der ”sense of occasion”

Anna Lunoe epi.jpgJo flere synlige kvinder i dj-faget, jo bedre, mener Anna Lunoe. 

International dj-stjerne

Hun voksede op i Australien, flyttede i 2012 til USA, og i dag er hele verden hendes legeplads. Efter Danmark venter Canada, Indonesien, Japan, Korea og selvfølgelig USA, hvor hun også var på Coachella-plakaten tidligere på sommeren.

- Det var tredje gang, jeg spillede på Coachella. Første gang i 2012 var det at have opnået det nærmest nok for mig, i 2016 kunne jeg mærke, at jeg havde et crowd, og i år var bare fun.

- Det har været en prioritet for mig i år at komme ud på en international tour. I USA er electronic dance music så stort, og der er så mange festivaller, at jeg kan spille tre festivaller hver weekend. Så i princippet behøvede jeg ikke tage udenlands, men det ville jeg i år.

Hun glæder sig over, at der hele tiden kommer flere kvinder til i den ellers mandsdominerede industri.

- Det er som i alle andre fag, at hvis kvinder ikke kan se andre kvinder, tror de ubevidst, at det ikke er noget for dem. Jo flere kvinder, der bliver synlige, jo bedre. Jeg var selv inspireret af kvinder i musik generelt. Og så var der et par lokale kvindelige dj’er i Sydney. Mit første mål var bare at spille i den lokale bar. Derfra voksede det et step ad gangen.

I dag kender publikum verden over hendes sange.

- Jeg er stadig chokeret over at folk synger tilbage til mig. Selv i Korea. Det er så vildt!

Anna DJ.jpegAnna Lunoe i fuld gang med med det, hun elsker allermest. Foto: TMWRK 

Se, hvad vi ellers skriver om: Musik og Kendte