Bodil Jørgensen podcast
SPONSORERET indhold

Bodil Jørgensen: ”Jeg har en mørk side, der grunder over rigtig dybe og voldsomme ting”

Da skuespiller Bodil Jørgensen var tilbage som skuespiller i 2016 efter en alvorlig ulykke to år tidligere, valgte hun at trække stikket og sige sit job op. Det fortæller hun i ALT.dks podcast ”I stjernernes tegn”.

Af: Redaktionen Foto: Bo Nymann/Her & Nu
27. sep. 2019 | Livsstil | ALT.dk

Mange holdt vejret, da Bodil Jørgensen i 2014 var ude for en alvorlig ulykke, hvor hun i fem dage lå i kunstig koma og respirator. Efter syv måneders genoptræning var hun fysisk klar til at vende tilbage til arbejdet, men noget havde forandret sig inden i. 

LÆS OGSÅ: Jeanette Ottesen: ”Selvom jeg brændende ville være mor, men det var bare sådan: Ikke nu!”

Tvivlen begyndte at fylde en hel del mere end arbejdsglæden, og derfor valgte hun i 2016 at trække stikket helt i en periode, hun selv betegner som ”en mørk tid”.

– Det er dér, at beslutningerne også begynder. Hvad skal man egentlig? Hvad var det egentlig, jeg skulle? Det havde jeg meget af i sommeren ’16, siger den populære skuespiller i ALT.dks podcastserie ”I stjernernes tegn”. Her er en række kendte inviteret i studiet til en personlig og ærlig samtale, som tager udgangspunkt i astrologi og deres stjernetegn.

I podcasten fortæller Bodil Jørgensen om de svære følelser, der var forbundet med skuespillerens tilbagevenden efter ulykken – og hvordan de mørke sider også kan give helt nye kræfter.

Radikale ændringer

Alene ud fra tre oplysninger om Bodil Jørgensens fødselsdato, -tidspunkt og -sted har astrolog Eva Ganvig lagt et personligt horoskop for skuespilleren i podcasten – uden at kende hendes navn eller profession inden udsendelsen.

Og det viser ifølge astrologen, at der i sommeren 2016 startede en proces, der varede i lidt over et år til halvandet, hvor Bodil Jørgensen oplevede, at der skete meget radikale ændringer med hende på de indre planer og samtidig også med hendes karriere. Hun gik ind i et mørke og blev også skubbet ud af kurs, lyder astrologens tolkning.

– Det kan jeg godt genkende. For min ulykke var i ’14, og i ’16 var jeg sådan set tilbage efter ulykken, men med rigtig mange - selvfølgelig måske også psykiske – mén. Altså jeg døjede meget med det at vende tilbage til mit arbejde, og jeg havde nemlig en periode, hvor jeg trak stikket lidt og gik og tænkte meget over, hvad jeg skulle. I ’17 sagde jeg op på Det Kongelige Teater, og der var sådan forskellige ting. Det var en mørk tid i forhold til mit arbejde, siger Bodil Jørgensen om perioden.

”Jeg har en mørk side”

I podcasten åbner det personlige fødselshoroskop også op for en anden side af Bodil Jørgensen end den, som de fleste muligvis forbinder den sjove og folkekære skuespiller med.

Nemlig at hun – i tråd med de klassiske horoskop-kendetegn for en fisk – er en person, som i høj grad trives i de mørke og skjulte sider af vores sind.

– Jeg tror, at du elsker at løfte gulvtæppet og feje ud og se, hvad der begår sig, og det her med at gå ind og ramme nogle tabuer eller provokere lidt eller bringe noget frem – med det formål at få sat ord på og forstå, siger astrolog Eva Ganvig i podcasten.

Til spørgsmålet om, hvorvidt Bodil Jørgensen kan genkende at have en nysgerrighed i forhold til det tabubelagte og de skjulte følelser som noget særligt udtalt ved hende, falder svaret prompte.

 – Ja, det kan jeg. Altså hvis jeg skal tale om noget, som jeg ikke taler med så mange om, så har jeg en mørk side, der grunder over rigtig dybe og voldsomme ting. Det har jeg. Og som kan gøre mig vred og ked af det, og så får jeg sådan en provokationslyst. Jeg får virkelig nogle kræfter, som jeg ikke vidste, at jeg havde.

– Jeg bliver jo tit spurgt om, hvordan jeg kan sige sådan nogle forfærdelige ord? Men det har noget med mørket og det tabuiserede at gøre. Og så plejer jeg at sige, at for den uskyldige er alting rent, griner Bodil Jørgensen.

Hør hele podcasten "I stjernernes tegn" i Apple Podcasts. Her bliver Bodil Jørgensen klogere på både velkendte og nye sider af sig selv i det alternative interviewprogram. Bliv klogere på stjernetegnet fisken, og hvad og hvor meget en astrolog kan sige om Bodil Jørgensens personlighed og liv - baseret på tre oplysninger om fødselsdato, -tid og -sted.

Anbefalet til dig