Er han utro, eller er det mig, der ser spøgelser?
SPONSORERET indhold

Er han utro, eller er det mig, der ser spøgelser?

Efter et halvt år er min kæreste begyndt at virke underlig, og jeg stoler ikke på ham, men jeg er bange for at sige det til ham, fordi jeg ikke ved, hvordan han ville reagere, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af:: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
23. sep. 2020 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om mistanke om utroskab 

Jeg har oplevet meget svigt i mit liv både fra familie og venner, men også fra kærester, der har været mig utro. Nu har jeg så fundet en vidunderlig kæreste. Han og jeg har været sammen i et halvt år, og til at starte med gik alt fint. Jeg besøgte ham i weekenderne og tog så hjem igen, men pludselig begynde det at gå galt i mit hoved. 

LÆS OGSÅ: Min kæreste flirter til højre og venstre - er jeg for jaloux?

Jeg fik tanker om, hvor han var, og hvad han lavede, når jeg ikke var hos ham. En dag fandt jeg f.eks. hans telefon på sofabordet. Pludselig lyste den op, og en blond pige tonede frem på skærmen i selskab med hans hund. Da jeg spurgte, sagde min kæreste, at det var hans barndomsveninde. En anden gang lå der en hårbørste med blonde hår på en hylde sammen med en parfume. Her lød forklaringen, at det var nogle ting, han havde fundet fra en ekskæreste. Desværre er min jalousi siden taget til. Jeg har flyttet min adresse hjem til ham, da jeg alligevel altid er der. Nu kan han så finde på at være væk i timevis, og han spørger ofte, om jeg ikke snart skal på weekend hos en veninde. Vi har heller ikke sex længere, han er altid for træt. I de sidste uger har han også haft brug for at sove for sig selv. Jeg ved ikke, hvad det er med mig, for jeg vil så gerne stole på ham. Jeg har ikke lyst til at fortælle ham, hvordan jeg har det, for jeg er bange for, hvordan han vil reagere. Hvad kan jeg gøre?

Vibeke Dorph råder til lytte til egne fornemmelser 

I stedet for at betvivle din egen intuition og bebrejde dig selv, så synes jeg i stedet, at du skal lytte rigtig godt på de fornemmelser, du går med. For på mig bimler alle alarmklokker da også, når jeg læser din mail. En ting er, at din kæreste måske/måske ikke ser andre kvinder – det kunne nu godt tyde på det – noget andet er, at han allerede så tidligt i jeres forhold ikke har lyst til sex og til at sove sammen med dig. Det er ikke godt, og derfor forstår jeg slet ikke, hvorfor du har haft så travlt med at flytte sammen med ham. Jeg vil i hvert fald råde dig til at flytte fra ham igen så hurtig som muligt, for i mine øjne ser fremtiden ikke lys ud for jeres forhold, tværtimod. 

LÆS OGSÅ: Hvorfor tør jeg ikke stole på min mand?

I stedet for at jagte en ny kæreste eller klamre dig til ham, du har nu, så vil jeg råde dig til at se på dig selv. Prøv at skue tilbage ned over dit liv og find første streg i det uheldige mønster, der gør, at du i dag har det med at blive draget mod mennesker, der ikke vil dig det godt. For det er ikke tilfældigt, at du hele tiden render ind i mentalt dårligt selskab. Det er heller ikke noget, du fortjener, det er noget, der sker, fordi du bliver ved med at genopføre en dårlig relation, du engang har været i og ikke har fået dig gjort fri af. Det kan en psykolog langt bedre hjælpe dig med end jeg, men har du ikke råd til en sådan, så har du måske en klog veninde eller en lokal præst, du kan tale med. Gå også gerne på biblioteket og læs dig klogere på dig selv, under alle omstændigheder, så ros din intuition for at fungere så ganske glimrende. Din forhåbentlig kommende ekskæreste er nemlig kun god for dit dårlige selvværd og intet andet.

Anbefalet til dig