Jeg er blevet forelsket i en anden mand Vibeke Dorphs Brevkasse

Foto: Getty Images Jeg er forelsket i en anden mand, men jeg er også gift og mor til et lille barn, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Jeg er blevet forelsket i en anden mand

Jeg er blevet forelsket i en anden mand, der også har givet udtryk for, at han er forelsket i mig. Problemet er bare, at jeg er gift og mor til en skøn lille søn. Min kæreste og jeg har vores problemer, men jeg er i vildrede, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om kærlighed på afveje

Jeg er i vildrede over, hvad jeg skal gøre i det, idet jeg er blevet forelsket i en anden mand, der også har givet udtryk for, at han er forelsket i mig. Han er selv single og enlig far, mens jeg er 27 år gammel, gift og mor til en skøn lille søn.

Problemet er, at jeg stadig elsker min mand, så hvordan kan jeg elske en anden? Jeg har flere gange forsøgt at forstå, hvad jeg mangler i vores forhold. Meget af det er seksuelt, men jeg savner også nærvær. Min mand er kærlig og giver mig komplimenter, og vi har også sex, men jeg får alligevel på ingen måder opfyldt mine behov. Jeg har flere gange forsøgt at udtrykke disse over for ham, men det har ikke hjulpet.

LÆS OGSÅ: Hvordan tackler jeg min grænseoverskridende nabo?

Før jeg blev gravid, havde vi et stort skænderi, og vi var næsten enige om, at vi skulle gå hver til sit. Vi gav det dog en chance, og så blev jeg gravid. De problemer, vi havde før, har vi dog stadigvæk, for jeg har fortsat en følelse af, at der mangler noget.

Jeg har derfor længe overvejet at forlade ham, men jeg ved, at han vil blive knust. Han er en meget følsom mand, der bare vil have, at vi altid er glade. På den anden side er jeg virkelig faldet pladask for den anden mand, og jeg føler, at jeg lige nu er der, hvor jeg gerne vil bo og leve for mig selv naturligvis med henblik på, at vores barn skal være halvdelen af tiden hos sin far. Hvad tænker du?

Vibeke Dorph råder til at sætte ord på savnet

Nu har jeg selv været igennem et par længerevarende forhold, og en ting har jeg erfaret: Længsler, uopfyldte behov, skuffelser og andre knap så flatterende følelser er også en del af et forhold. Vi mennesker stiller nemlig hele tiden krav til vores liv, og ikke alle vores forventninger kan opfyldes.

Skuffelser og kedsomhed vil du således også møde, hvis du forlader din mand til fordel for ham, du lige nu er forelsket i. For efter en brusende forelskelse, så melder hverdagen sig også her med alle dens grufulde gentagelser, og så står du igen med alle dine uopfyldte behov.

LÆS OGSÅ: Min kæreste har fået nok og er gået fra mig

Dermed siger jeg ikke, at du opfører dig forkælet lige nu og bare skal bide tænderne sammen, tværtimod. For jeg synes da helt sikkert, at et brud kan være på sin plads, hvis to mennesker opdager, at de vil noget helt forskelligt med deres liv.

Er du f.eks. til fest og farver og et liv fyldt med eventyr, alt imens din mand er tilfreds med at hygge sig foran fjernsynet, jamen, så er det da en god ide at overveje forholdet. Før du gør det, vil jeg dog råde dig til at starte med at tage ansvar for alle de længsler, du tumler med.

Sæt ord på dem, og find ud af, hvad det er, du savner, og hvad der skal til, for at du får det bedre i stedet for at bebrejde din mand. Se så, om du ikke kan få gelejdet jeres forhold i den retning, du ønsker dig. Det er nemlig i sidste ende kun dig, der kan opfylde dine egne drømme. Det gælder i alle livets forhold – også hvis du skulle ende med at gå fra din mand til fordel for ham, du flirter med lige nu.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kærlighed, Forelskelse og Brevkasse

610x200_woordy_dmjpg.jpg