Brevkasse
SPONSORERET indhold

Jeg har været utro og den dårlige samvittighed forfølger mig

Den dårlige samvittighed fra et gammelt sidespring plager mig stadigvæk to år efter, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af:: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
07. feb. 2019 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om utroskab, der plager samvittigheden

Jeg har et spørgsmål angående utroskab. Jeg er en pige på 20 år, der har en dejlig kæreste, som jeg har været sammen med i snart tre år. For to år siden var jeg til en fest, hvor jeg kom til at være sammen med en anden fyr. Jeg har til dags dato uendeligt svært ved at forstå, at det kunne ske, og jeg fortryder det uendeligt meget.

LÆS OGSÅ: Vores datters kæreste er psykopat

Jeg har ikke fortalt min kæreste om mit sidespring af flere grunde. For det første fordi det ingenting betød for mig. Jeg var meget fuld, og jeg kan faktisk ikke huske ret meget fra den aften. For det andet ved jeg, at han ikke ville kunne tilgive mig, og sandheden/tilståelsen ville derfor blive slutningen på vores forhold, hvilket er det sidste jeg ønsker. Problemet er bare, at selv her to år efter så plager den dårlige samvittighed mig, og jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Håber du har nogle gode råd til, hvordan jeg kan komme videre?

Vibeke Dorph om tilgivelse

Ja, det er da ærgerligt, at du kommer til at drikke dig fuld til en fest og af den grund er havnet i armene på en anden mand. Men lad mig betro dig noget: Du er hverken den første eller den sidste, der er kommet galt af sted på den måde. Det er vi mange, der har prøvet – især i en så ung alder som din. Vi er også en hel del, der efterfølgende har døjet med kulsort samvittighed, der har været så tung at bære, at det i sig selv har føltes som en hård straf, hvilket dårlig samvittighed vel ret beset også er.

Nu spørger du så mig om, hvordan du bedst kommer videre? Mit råd til dig er, at du aktivt beslutter dig for at tilgive dig selv dit lille sidespring. Vi begår alle sammen fejl i løbet af livet, det er såre menneskeligt, og lige så vel som vi skal døje med den efterfølgende dårlige samvittighed, lige så vigtigt er det, at vi på et tidspunkt siger til os selv, at nok er nok, nu skal vi videre. Det gælder også for dig, for du har jo ikke indledt et forhold til en anden mand bag din kærestes ryg, hvilket i mine øjne er en rigtig forbrydelse, du har blot dummet dig i fuld tilstand, og det kan som sagt ske for selv den bedste.

LÆS OGSÅ: Jeg er forelsket i en mand, der er 22 år yngre end mig

Du skylder heller ikke at betro din kæreste om dit sidespring, for hvad godt skulle der dog komme ud af det?

Du vil kun gøre ham ked af det, og taget i betragtning at dit lille sidespring ingenting betød, men at din kæreste derimod gør det, så er det i mine øjne aldeles meningsløst. Så se at få lagt den historie bag dig. Du har brugt mere end rigelig tid på at skamme dig, nok er nok, nu er det tid til at komme videre, så gør dog det.

Anbefalet til dig