Jeg kan ikke klare min kærestes jalousi Vibeke Dorph Hjemmets Brevkasse

Foto: Getty Images Min kærestes jalousi begrænser mit liv en hel del, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Jeg kan ikke klare min kærestes jalousi

Min kæreste og jeg har været sammen i fire år, men jeg tror snart ikke, jeg kan holde hendes jalousi ud længere. Jeg må ikke tale med andre kvinder eller tage ud og rejse med mine venner, og det påvirker forholdet, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om jaloux kæreste

Jeg er en ung mand, som har nogle udfordringer, som jeg går og tænker meget over. Min kæreste og jeg har været sammen i fire år, siden vi var henholdsvis 19 og 18 år gamle. Jeg er nok ret flyvsk af natur. Jeg har store ambitioner for mit liv, og jeg er typen, der aldrig rigtig kan holde mig i ro, fordi der er så meget, jeg gerne vil. Jeg er også ret social og udadvendt. Jeg kan godt lide at være sammen med vennerne, men også at møde nye mennesker.

Problemet er, at det forholder sig modsat for min kæreste. Hun er indadvendt og også meget jaloux, og jeg føler, at hun mener, at hun ejer mig. Jeg har for eksempel altid drømt om at komme ud og rejse med en god ven, men det må jeg ikke for hende, for så kunne det jo være, at jeg kom til at møde andre kvinder. Jeg vil også gerne i byen og drikke en øl med mine venner, men heller ikke det tillader hun, for igen kan jeg jo komme til at tale med andre kvinder.

LÆS OGSÅ: Mine veninder gider mig ikke

Jeg forstår det ikke helt, for i min verden er det da i orden at tale med mennesker af begge køn, så længe der ingen intentioner er om at gøre noget forkert. Jeg er nu gået hen og blevet bange for, at jeg ikke i længden kan klare hendes jalousi. Jeg synes også, at det er underligt, for hun går gerne ud med sine venner, uden at hun skænker det en tanke. Har du et råd til mig?

Vibeke Dorph råder til at sætte stolen for døren

Skynd dig væk! Det var det første, jeg tænkte, at jeg læste din mail. For i stedet for at sidde og spekulere over, om du nu kan tillade dig at gå ud og drikke et par øl med dine venner, så burde du lige nu være på vej op ad de franske alper, vandre Hærvejen eller noget andet sjovt.

For du er ung, og du er tilmed fuld af god energi, så hvorfor skal du dog spilde din tid på et forhold med en pige, der nidkært overvåger dig og – ikke mindst – forbyder dig at udleve din ungdom og alle dine fine og helt forståelige drømme? Ikke for at lyde patetisk, men din ungdom har du kun én gang, og du kan slæbe så meget af den, du nu kan, ind i dit voksne liv, men det kræver så også, at du lige nu øver dig i at leve det liv, du nu engang er sat i verden for at leve.

LÆS OGSÅ: Jeg er vild med min ekskæreste, men hans ekskone står i vejen

Så nej, der er intet galt med dig. Ikke andet da, end at du har brugt alt for lang tid på at danse efter din kærestes kedelige pibe. Hun burde jo selv bruge sit krudt på at finde ud af, hvorfor hun er så jaloux og besidderisk, i stedet spilder hun sin tid på at forsøge at begrænse og kontrollere dig. Det sidste synes jeg helt sikkert, at du skal få talt med hende om. Sæt hende stolen for døren og gør hende klart, at det er hende og ikke dig, der har et problem. Så enten gør hun noget ved det, eller også må hun finde sig en mindre sprælsk kæreste, der er lettere at spærre inde, og så er det ellers bare afsted med dig.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk.
Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. 

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i over 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen 'Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor'. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Parforhold og Jalousi

610x200_woordy_knap2.jpeg