min ekskæreste vil ikke se mig

Foto: Getty Images Min ekskæreste vil ikke have noget med mig at gøre, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min ekskæreste vil ikke se mig

Jeg er så bange for, at vores fælles venner vil tage afstand til én af os, fordi min ekskæreste ikke vil have noget med mig at gøre, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om venskaber og parforhold

For en måned siden gik min kæreste og jeg fra hinanden efter to års forhold. Vi var flyttet sammen og havde boet sammen i et års tid. Desværre har vi rigtig mange fælles venner og veninder, som jeg nu er meget bange for skal komme i klemme. Min ekskæreste vil nemlig ikke se mig eller snakke med mig, da han siger, at han er bange for at gøre mig ked af det. Til trods for, at vi var enige om, at vi skulle være gode venner efter bruddet, så har han nu meddelt, at han ikke ønsker at have noget med mig at gøre. Der har derfor også været et par fester og fødselsdage, som han ikke deltog i, da jeg også kom.

LÆS OGSÅ: Jeg er slet ikke klar til at springe ud som par

Nu skal min ekskæreste holde en stor fest i forbindelse med hans fødselsdag. Her er inviteret rigtig mange mennesker, men en del af hans venner, især dem, som jeg også er blevet venner med, er ikke inviteret med til festen. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal stille op? Jeg kan jo ikke tvinge manden til at tale med mig om tingene, hvis han ikke vil? Jeg er blot så bange for, at vores venner en dag vil tage afstand til én af os, selvom det kun er ham, der ikke vil se dem. Hvad gør jeg? 

Vibeke Dorph om at håndtere brud forskelligt

Mennesker kan reagere meget forskelligt i forbindelse med et brud. Nogen har det bedst med, at man stadigvæk kan tale sammen, mens andre – som din ekskæreste – foretrækker at afskære kontakten fuldstændig for en periode. Begge måder at håndtere bruddet på kan være fine, det altafgørende er, at man får bugt med sin sorg og kommer videre.

Nu har din ekskæreste så valgt ikke bare at undgå at se dig, men også nogle af jeres fælles venner. Det kan han have sine gode grunde til, vigtigst er det vel, at det ikke går ud over dig. For din ekskæreste forhindrer jo ikke dig i at holde kontakten med vennerne, han har blot selv valgt at trække sig, og det sikkert kun til han er klar til at se dem igen. På en måde synes jeg faktisk, at han agerer hensynsfuldt, alt for ofte hører man om par, der nærmest slås om vennerne, når forholdet er slut, og forsøger at forhindre hinanden i at se disse. Det er jo bestemt ikke det, der er tilfældet her.

LÆS OGSÅ: Skal jeg gå tilbage til min ekskæreste?

Derfor er mit råd da også til dig, at du nu lader din ekskæreste gøre tingene på hans facon. Et brud er hårdt, men din ekskærestes måde at håndtere det på, kan faktisk vise sig at være rigtig fornuftig på den lange bane. For I skal begge to vænne jer til ikke længere at være en del af hinandens liv, og jo hurtigere, I vænner jer til det, dets hurtigere vil I også komme videre. Så lad din kæreste gøre, som det passer ham, og brug din energi på at passe godt på dig selv og dine venskaber i stedet.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Kærestesorg og Parforhold