Min kærestes affærer spøger, men er jeg for naiv?
SPONSORERET indhold

Min kærestes affærer spøger, men er jeg for naiv?

Min kæreste har før skrevet med andre kvinder og haft aftaler med dem også. Siden hen har han ændret adfærd, men jeg er bange for, at jeg bliver udnyttet, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af:: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
05. aug. 2022 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om dilemma om affærer

Jeg har været skilt fra mine børns far i seks år. Der var psykisk vold i ægteskabet, men jeg følte mig styrket, da jeg kom på benene igen. Mine tre børn bor hos mig, så det har haft stor betydning, at en ny kæreste passede ind i mit liv med mine børn.

Ham troede jeg så, at jeg mødte for halvandet år siden. For han var og er den sødeste kæreste, men også vidunderlig over for mine børn. Vi har en dejlig hverdag, og jeg er glad, når jeg er sammen med ham. Der er dog et problem; han har haft svært ved at holde sig fra andre kvinder. Jeg opdagede i starten, at han skrev meget med sin ekskæreste, det talte vi om, og han fik lukket ned for kontakten.

LÆS OGSÅ: Min mand er jaloux på min hobby

Så opdagede jeg, at en anden kvinde skrev til ham, og så begyndte mine alarmklokker at ringe. Lang historie kort; Jeg tjekkede hans telefon og opdagede, at han havde frække aftaler med to kvinder, og jeg kunne se, at han havde set fire kvinder, siden vi begyndte at være sammen.

Jeg bad ham efterfølgende om at flytte, men han angrede og undskyldte det med, at han havde haft svært ved at komme ud af det singleliv, han havde levet før. Han sagde også, at hans største drøm var at skabe en familie med mig. Jeg tilgav ham, og alt er da også blevet bedre, men hans utroskab fylder. Nu her et halvt år efter, er han stadigvæk meget obs på at fortælle mig, hvad han laver, og han vil også have, at jeg kan spore ham via hans telefon.

Jeg synes ikke, at det er rart at skulle tjekke ham på hans telefon, jeg er jo ikke hans "babysitter". Jeg er også bange for, at jeg bliver udnyttet og er ved at gentage et dårligt mønster, som det jeg havde med min eksmand. Jeg elsker dog min kæreste, er jeg for naiv?

Vibeke Dorph råder til at stole på kæresten

Jeg synes overhovedet ikke, du virker til at være naiv. Du lyder tværtimod som en fornuftig kvinde med begge ben på jorden, der dog forståeligt nok er slået ud af kurs. For det er ikke normalt og heller ikke rart, at den mand, man har forelsket sig i og knyttet sig til, viser sig at se andre kvinder ved siden af.

Den slags kommer man sig ikke bare over, så helt forståeligt, at hans utroskab stadigvæk spøger i dig.

Når det er sagt, så tror jeg, at det er vigtigt, at I visker tavlen ren, hvis jeres forhold skal have en ny start, og det har I jo valgt, at det skal. Ingen af os kan spå om fremtiden, men nutiden har vi magt over, og i den nutid skal din kærestes tidligere utroskab fylde mindst muligt.

LÆS OGSÅ: Jeg er blevet snydt og løjet overfor

Drop derfor alt det med, at du skal tjekke ham via hans telefon, og at han hele tiden skal fortælle dig, hvor han er. Beslut dig aktivt for at stole på ham. Selvom jeg godt kan forstå, det kan være svært, så er det den eneste vej frem, hvis I skal videre. Om han så ender med at holde sig til dig, eller om han falder i igen med en anden kvinde, det aner hverken du eller jeg jo noget om nu.

Skulle det ske, jamen, så er det klart, at han skal helt ud af vagten, men har du besluttet dig for at give ham en chance, så skal du give ham den 100 %, således at I kan komme videre sammen som to ligeværdige partnere.

Anbefalet til dig