Vibeke Dorph brevkasse
Foto: Getty Images Svigerforældrene blander sig i alt, og nu vil de købe et hus på vejen. Hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Mine svigerforældre invaderer vores liv

Mine svigerforældre har et godt øje til et hus på samme vej som os, men jeg er bange for, at det vil betyde, at de blander sig i endnu mere, end de gør på nuværende tidspunkt. Jeg frygter, at det kommer til at ødelægge vores forhold, hvis de flytter så tæt på. Hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om anmassende svigerforældre

Jeg skriver i håb om, at du måske kan hjælpe mig og komme med et godt råd til, hvad jeg skal gøre. Min kæreste og jeg har været sammen i fem år og boet sammen det meste af tiden. Vi har det dejligt sammen og overvejer snart at få børn. Vi er også flyttet ind i vores drømmehus, hvor vi trives og har det skønt.

Problemet er nu, at mine svigerforældre har meddelt, at de agter at flytte tættere på os. De har derfor sat deres hus til salg, og det er netop blevet solgt. Nu vil de finde et nyt sted at bo og gerne så tæt på os, som muligt. De har fundet et hus på samme vej som os, som de er meget interesserede i.

LÆS OGSÅ: Hendes nærighed gør mig rasende

Min kæreste synes, det hele er fantastisk, og for hans skyld kunne de sagtens bo hos os. Det skal siges, at hans mor er meget overbeskyttende og har pylret om ham i hele hans barndom. Sådan er hun stadigvæk, når vi er på besøg. Jeg er ikke særlig socialt anlagt, så det vil være langt over min grænse at få dem så tæt på, da de er typerne, der bare kommer forbi, når det passer dem – også selvom vi flere gange har bedt dem om at lade være.

Jeg må indrømme, at mit forhold til mine svigerforældre godt kunne være bedre, men jeg ville have det på samme måde, hvis det var mine egne forældre, der ville flytte så tæt på. Hvad skal jeg gøre?

Kan jeg tillade mig at sige, at hvis de flytter tæt på, så vil det ødelægge vores forhold?

Vibeke Dorph råder til ikke at være så konfliktsky

Det lyder til, at din kæreste stadigvæk er lovlig meget i lommen på sin mor. Det bliver han nok ved med at være, medmindre du tydeligt gør ham opmærksom på, at vil han dig og jer, så er det ikke hans mors behov, han skal have fokus på, så er det dig og jer.

Her synes jeg da helt bestemt godt, du kan sige til ham, at flytter hans forældre så tæt på jer, så ender det med at ødelægge jeres forhold, for det magter du naturligvis ikke. Han skal derfor holde op med at opføre sig som sin mors lille dreng, men i stedet mande sig op og mentalt får smækket døren i til sit barndomsland, sådan som han for længst burde have gjort det.

LÆS OGSÅ: Min mors og søsters fordømmelse knuser mig

Din kæreste kan sagtens sige fra overfor sine forældre, uden at det ender i et ramaskrig, for det er der da ingen grund til, at det skal. Han skal blot sige til dem, at I har brug for at bygge jeres liv op sammen i ro og fred og derfor også med dem på god afstand. Om han selv skal tage den samtale med sine forældre, eller om du skal deltage, det må I selv beslutte.

Sikkert er det dog, at du også bliver nødt til at komme din konfliktskyhed til livs. For du kan ikke gå og gemme dig livet igennem med en undskyldning om, at du er konfliktsky. Så øv dig selv i at sige tingene pænt, men også ligeud, for med en svigermor som din, så får du stensikkert også brug for den livsnødvendige kompetence fremover.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse og Familieliv