Vores aggressive nabo truer mine børn Vibeke Dorph Brevkasse Hjemmet

Foto: Getty Images Vores nabo råber, at vores børn på to og fire år skal "holde kæft", hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Vores aggressive nabo truer mine børn

Vi er et forældrepar, der er flyttet i vores første hus med vores to små børn på to og fire år. Desværre har vi en nabo, som ødelægger glæden ved huset. Han står ofte ude på vejen og råber ind i vores have, at vores børn "skal holde kæft" - og han står der kun iført underbukser, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om aggressiv og truende nabo

Vi er et forældrepar, som desværre har en meget dominerende og aggressiv nabo. Det opdagede vi efter at være flyttet i vores første hus med vores to små børn på to og fire. Vores nabo har flere gange stået ude på vejen og råbt ind i vores have og skreget, at vores børn skal dæmpe sig og "holde kæft".

Dette har han flere gange gjort kun iført underbukser, og vores børn er hver gang blevet meget skræmte. De er ellers ikke hjemme hele dagen, da de går i børnehave og dagpleje, men de elsker at lege i haven i weekenderne, hvor de opfører sig som børn nu gør, når de leger.

LÆS OGSÅ: Min nabo blander sig i alt

Vores nabo har alle de træk, der beskriver en psykopat, og vi er ikke trygge ved ham. Vi vil dog ikke flytte, men vi mangler råd, så vi ikke skal konstant gå og frygte vores nabo. Hvad gør vi?

Vibeke Dorph råder til at svare sagligt og fornuftigt på tilråb

Jeg modtager i øjeblikket mange mails fra desperate mennesker, der som du bliver chikaneret af naboers grænseoverskridende adfærd. Jeg er helt sikker på, at både genåbningen efter corona og sommerens udeliv spiller en stor rolle, men hvor er det dog trist, at folk, der selv har valgt at bo tæt op af andre mennesker, opfører sig så uforskammet.

Nu lyder din nabo tydeligvis til at være i en liga for sig selv. For hvad ligner det at stå og råbe ad små børn kun iført et par sørgelige underbukser? Det fortæller helt sikkert kun, at manden har en brist af en slags. Det er i hvert fald en underlig måde at forsøge at løse en konflikt på.

Nu tænker jeg så også, at det i virkeligheden ikke er det, han er ude på. Han lyder nemlig mere som typen, der tænder på konflikter, og som derfor også konstant søger dem.

LÆS OGSÅ: Min nabo truer mig

Medmindre man selv er kronisk konfliktsøgende, og det lyder du heldigvis ikke til at være, så håndterer man bedst den slags mennesker ved at opføre sig stik modsat. Således skal man ikke "belønne" dem ved selv at hidse sig op, når de turer frem, for det er jo det, de er ude på. Man skal i stedet tale roligt og fornuftigt til dem og ad den vej føre dem ind på en banehalvdel, de slet ikke er vant til at færdes på.

Derfor er mit råd til dig, at du håndterer din nabos angreb ved at respondere sagligt og fornuftigt på dem. Når han for eksempel råber op om børnenes larm, så sig til ham, at dine børn har lov til at lege i haven.

Jo mere kedelig og fornuftig, du er i situationen, jo hurtigere vil det stå klart for din nabo, at du slet ikke lever op til hans skjulte længsel efter en rival, han løbende kan strides med hen over ligusterhækken, og han vil således søge andre græsgange.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse og Livsstil