Hold styr på de mange app's
SPONSORERET indhold

De 5 bedste måder at organisere dine apps på iPhone

Af: Michala Dieckmann Foto: iStock
07. maj. 2015 | Livsstil | ALT for damerne

Febrilsk bladrer du frem og tilbage mellem skærmbillederne. Hvor var det nu app'en til e-boks lagde sig? Var logoet egentlig rødt eller hvidt?

Telefonen og tabletten er blevet vores lille hjemmekontor, og man skal være temmelig systematisk for at finde rundt i de mange hjælpeprogrammer, som holder styr på både træningstider og musiksamling.

Alt efter om du lærer bedst med øjnene eller med fingrene, kan der være fordele i at sortere efter farve eller fingerlængde, skriver lifehack.com. Alt for damerne giver dig 5 bud på, hvordan du bedst organiserer din touchskærm, så du hurtigt og nemt finder den rigtige app:

Sorter efter handlinger
Denne måde at organisere de mange apps på telefon og tablet kunne være opfundet af Apple, da den er meget intuitiv. Metoden går ud på at katalogisere dine apps ud fra handlinger.

apps fordelt efter handling

"Lyt-mappen" er selvfølgelig til musik, radio, lydbøger og lignende apps, hvor øret er sat på arbejde. "Rejs-mappen" indeholder alt fra navigation til rejseplaner og "Husk-mappen" indeholder eksempelvis kalender, påmindelser, noter og andet indhold.

LÆS OGSÅ: 5 klik giver dig pengene retur for app'en

Lad fingrene styre
Vi er skolet til at pladsen øverst til venstre på skærmen er den vigtigste. Men når det kommer til smartphones, er det faktisk den dårligste plads, fordi den i praksis er så svær at nå med tommelfingeren.

lad fingrene styre placeringen af app'en

Lad tommelfingeren få magten, og placer de vigtigste apps præcis der, hvor din tommelfinger har lettest ved at nå.

Indret med farver
Er du meget visuelt orienteret, kan farvekoordinering være en hjælp til at finde rundt i de mange apps. Har du lettest ved at spotte DMI's vejr-app, fordi du kan huske den blå farve, så sortér dine apps i en flot farveskala i alle regnbuens farver.

apps sorteret efter farve

Har du mange apps kan du ligefrem oprette et skærmbillede til hver farve.
Et godt værktøj, hvis du har lettere ved at relatere til app'ens ikon end til funtionen.

LÆS OGSÅ: Nem hverdag: Her er de bedste mad-apps

Hyppighed som navigator
Del dine apps op efter, hvor ofte de bruges. Reserver den første skærm til de allermest nødvendige apps, som er i brug flere gange hver dag.

Brug den næste skærm til at oprette mapper med de apps, som jævnligt er i brug. Opret forskellige kategorier, som du let kan navigere i. Eksempelvis træning, økonomi, underholdning og så videre. På den måde spilder du mindre tid på at lede efter ikonerne.

Apps sorteret i skærmbilleder

Ved at begrænse antallet til maksimalt ni apps i hver mappe skaber du overblik. På den måde kan du have 216 apps på et enkelt skærmbillede. Bliver en mappe meget stor, er det bedre at tematisere indholdet yderligere, så mappen bliver delt op i to.

På iPhone findes en række applikationer, som ikke kan slettes. Måske har du også andre apps, som du vil være sikker på at have adgang til offline, selvom du kun sjældent åbner dem. Hvis de kun sjældent er i brug så reserver et skærmbillede til de apps, som du af en eller anden grund gerne vil beholde, men som du sjældent åbner.

Lav temarækker
Kan du godt lide at se alle dine apps i fuld størrelse, så overvej om de skal tematiseres i rækker.

apps sorteret efter tema

Hav eksempelvis en række til musik, en til navigation, en til nyheder og så videre. På iPhone kan det være lidt af et puslespil, da der ikke kan være tomme huller i rækkerne.

LÆS OGSÅ: Gratis app får dig i form på 7 minutter

LÆS OGSÅ: 14 stresstegn du ikke må ignorere

LÆS OGSÅ PÅ KIDDLY.DK: Hjælp! Min søn har brugt 34.000 i en app! Hvordan kunne det ske?