Et mekka for madører: 6 madmarkeder du skal besøge

Foto: Getty Images Sulter din mave efter lækker street food? Vi har fundet nogle af de bedste madmarkeder i hele landet.

Et mekka for madører: 6 madmarkeder du skal besøge

Sæt tænderne i lækker street food. ALT.dk guider dig til de bedste madmarkeder og food halls i hele landet.

Savler du efter tacos, saftige burgere eller sprød pizza?

Og vil du gerne spise ét, mens vennegruppen helst vil have noget andet?

Så er madmarkeder og food halls svaret på dine bønner.

De små markeder brager i øjeblikket frem i det danske landskab med retter, der sender tankerne til alle verdens hjørner. Lige fra dansk økokylling til thailandske nuddelretter og amerikansk soul food.

Ganske vist har vi måtte vinke farvel til en af Københavns mest populære food halls, madmarkedet på Papirøen, men det betyder ikke, at alt håb er ude. Der er nemlig mange andre alternativer at vælge imellem.

Vi har samlet nogle af de bedste såvel udendørs som indendørs madmarkeder i København, Aarhus og Aalborg, som med garanti kan slukke for rumlende maver eller tømmermændsramte hoveder.

København

Torvehallerne

Et stenkast fra Nørreport St. ligger Københavns vel nok mest kendte madmarked, Torvehallerne. Her kan du få alt, hvad hjertet begærer af delikatesser, frisk fisk og gourmetchokolade, ligesom du kan slå dig ned på bænkene foran nogle af de små madsteder.

Prøv bl.a. Palæo, Gorms Pizza eller en bøtte med havregrød fra GRØD. Du kan også fylde tasken med friske slagtervarer, krydderurter og bagværk, hvis maden skal tilberedes hjemme.

På deres hjemmesider lader Torvehallerne vide, at de har intet mindre end 160 forskellige slags te og 42 forskellige franske kager. Så der skulle være rig mulighed for at prøve lidt af hvert.

TorvehallerneKBH
Frederiksborggade 21
1360 København K

West Market

Den gamle butikskirkegård Toves Galleri på Vesterbro i København er blevet relanceret som et eksklusivt, indendørs madmarked under navnet West Market.

Her kan du værne om din sultne mave med alt godt fra verdenskøkkenet og skylle det ned med gode drinks eller friskpresset juice.

Selvom maden er i top, har anmeldelserne dog været lunkne. Omgivelserne er kedelige, lyder det, hvilket har fået flere af boderne til igen at rulle skodderne ned.

Markedet står dog stadig, og er du i området, kan du fint stille sulten i lækre retter fra West Markets boder.

WestMarket
Vesterbrogade 97
1620 København V

Tivoli Food Hall

Nyeste skud på madmarked-stammen er Tivolis Food Hall, der allerede er temmelig velbesøgt. På hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade kan du mæske dig i mad og drikke fra Københavns mest hippe kæder - lige fra økokylling hos Chicks by Chicks til håndbryggede øl.

Og så har den ikoniske Café Norden åbnet sin første lillesøster i hjørnet af det indendørs marked, hvor du kan få stillet den lille sult eller den søde tand.

Har du spist for meget, kan du passende gå madmaven af i Tivolis flotte have bagefter.

Tivoli Food Hall
Vesterbrogade 3
1630 København V

Aarhus

Aarhus Central Food Market

På Skt. Knuds Torv midt i Aarhus finder du både madboder, specialvarer og fastfood for ethvert madøre. Her ligger nemlig Aarhus Central Food Market, som sætter fingeren på gastro-pulsen med smagfulde retter serveret i hippe omgivelser.

Hver bod har hvert sit udtryk, og er du i tvivl om, hvilket køkken du skal gå efter, kan du få tips og tricks hos Euroman.

Aarhus Central Food Market
Skt. Knuds Torv 7-9
8000 Aarhus C

Aarhus Street Food

Lad mundvandet løbe i den gamle busgarage ved Aarhus Rutebilstation, hvor du kan opleve smage og ægte street food-klassikere fra mere end 30 gadekøkkener og barer.

Prøv for eksempel deres lune, mexicanske tacos eller fyld fedtdepoterne op med amerikansk soul food. Er du mere til de danske klassikere, kan du også snuppe en rundtenom med kartoffel og pynt.

Konceptet er enkelt, og du slipper billigt. Hver bod skal nemlig have mindst én ret til 50 kroner.

Aarhus Street Food
Ny Banegaardsgade 46
8000 Aarhus C

Aalborg

Aalborg Street Food - The Lighthouse

Smæk dig ned ved et af langbordene og spis dig mæt i mad fra mere end 15 forskellige køkkener hos Aalborg Street Food – The Lighthouse.

Her er stemningen uformel og maden i smagsnuancer fra hele verden.

Gå efter den gamle møbelfabrik, Boform, på Skudehavnen i Vestbyen, og duft dig frem efter de tændte grill.

Er du studerende kan du desuden få 10 procent i studierabat.

Aalborg Street Food - The Lighthouse
Skudehavnsvej 35-37
9000 Aalborg

Se, hvad vi ellers skriver om: Restaurant, Restauranter i København og Restauranter i Aarhus

610x200_woordy_knap2.jpeg